ΠΑΛΟΥΚΙ ΛΟΥΚ

Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2009

ΤΑ 14 ΜΕΤΡΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Εάν θυμάμαι καλά στις 18 Δεκεμβρίου 2008, μία ημέρα σαν όλες τις άλλες - αλλά μέσα σε μία περίοδο όπως ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ, ανάμεσα σε διαδηλώσεις, απεργίες, παγκόσμια κρίση, στην δολοφονία Γρηγορόπουλου, ανεργία σε αυξηντικούς ρυθμούς άγνωστους μέχρι τώρα για μέτρα και σταθμά όπου γνωρίζαμε, ένα τραπεζικό σύστημα στα όρια της παραληγίας και επικεντρωμένο ΜΟΝΟ στο ιδιωτικό συμφέρον των μεγαλοεπενδυτών και μετόχων, και χίλια δύο μύρια κακά της μοίρας μας, σταμάτησε ο Καραμανλής το playstation 3 απο το προάστο της Ραφήνας και είπε να κάνει την παρακάτω δήλωση για να στηρίξει τον τουρισμό! Δέν λέω 14 μέτρα μαζεμένα για τον χώρα μας ΔΕΝ έχουν γίνει ΠΟΤΕ μέχρι σήμερα, άσχετο εάν με κάποια απο αυτά δέν συμφωνώ ή έχω απλά διαφορετική άποψη με το απλό φτωχό μυαλό μου και την όποια εμπειρία έχω στον χώρο. Χάρηκα λοιπόν και είπα μέσα μου ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κάτι πάει να γίνει τους κουνήσαμε με τις κινητοποιήσεις μας τόσες μέρες στους δρόμους.Εν συντομία σας παραθέτω τα 14 αυτά μέτρα όπως ακριβώς τα παράθεσε ο πρωθυπουργός της χώρας μας:


1: Αυξάνονται οι δαπάνες για προβολή της χώρας, κατά 50%, με στόχο τη συγκράτηση του αριθμού των επισκεπτών.
2: Μειώνεται το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων (ΕΤΑΚ), από 1‰ επί της αξίας του κτίσματος και 6‰ επί της αξίας του οικοπέδου, σε 0,33‰ για τα έτη 2009 και 2010.
3: Αναστέλλεται για ένα έτος η καταβολή εισφοράς του Ν. 128/75 για το σύνολο των δανείων των τουριστικών επιχειρήσεων προς τις Τράπεζες.
4: Οι τουριστικές επιχειρήσεις θα χρηματοδοτούνται στα πλαίσια του «Προγράμματος ενίσχυσης της ρευστότητας στην Οικονομία»
5: Υλοποιείται άμεσα και δυναμικά το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς 2007-2013, μέσω του οποίου χρηματοδοτούνται δράσεις τουριστικών υποδομών, υπηρεσιών και Επιχειρήσεων.
6: Μειώνεται το τέλος διαμονής παρεπιδημούντων για την Αυτοδιοίκηση, από το 2%, σε 0,5%. Η απώλεια αυτή των ΟΤΑ αντικαθίσταται από αύξηση, κατά 20%, των πόρων που προέρχονται από τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων.
7: Λαμβάνεται μέριμνα για άμεση επιστροφή από τις ΔΟΥ του οφειλόμενου ΦΠΑ.
8: Μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων, παρέχεται κεφάλαιο κίνησης, με πλήρη επιδότηση των τόκων, μέχρι του ποσού των 350 χιλ. Ευρώ.
9: Δίνεται άμεση προτεραιότητα στην καταβολή των οφειλομένων ποσών των επιχορηγήσεων για όσες επιχειρήσεις έχουν υπαχθεί στον Επενδυτικό Νόμο, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
10: Αντιμετωπίζεται το ζήτημα της λειτουργικής τακτοποίησης ξενοδοχειακών μονάδων που αποτελούσε πάγιο και χρόνιο πρόβλημα.
11: Μετατρέπεται το εποχικό επίδομα ανεργίας σε επίδομα εργασίας.
12: Αυξάνεται κατά 21%για το 2009 ο αριθμός των εισιτηρίων για τον Κοινωνικό Τουρισμό, που οργανώνει η Εργατική Εστία. Ήδη από πέρυσι το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης αύξησε τα δελτία κοινωνικού τουρισμού κατά 41%.
13: Λειτουργεί πρόγραμμα κατάρτισης με θεωρητική και πρακτική άσκηση και υποχρέωση των επιχειρήσεων που μετέχουν να απορροφήσουν 30% όσων καταρτίζονται.
14: Ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται για την τόνωση των ξενοδοχείων και άλλων συναφών επιχειρήσεων στο κέντρο της Αθήνας, που έχουν υποστεί ζημιές από τα τελευταία θλιβερά συμβάντα.

Όπως λοιπόν σας ξαναλέω διαφωνώ αρκετά με την ορθότητα αρκετών απο τα ανωτέρω και τα βλέπω αρκετά "φωτογραφικά" διότι ευνοούν συγκεκριμένους επιχειρηματίες, χωρίς να δίνουν βάση στις υποδομές και χωρίς να ενδυναμώνουν τον εργαζόμενο του τουριστικού κλάδου, αλλά αυτό μάλλον είναι θέμα άλλης ανάρτησης και όχι αυτής. Σήμερα λοιπόν 24 Ιανουαρίου 2009 και περίπου ένα μήνα και κάτι μετά τις σούπερ έκτακτες εξαγγελίες του πρωθυπουργού μας βλέπω την παρακάτω δήλωση του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Τουριστικών επιχειρήσεων Ελλάδος) στο ελεύθερο Τύπο:

Άμεση εφαρμογή των μέτρων για τον τουρισμό ζητεί ο ΣΕΤΕ
Πέμπτη, 22.01.09
Την άμεση εφαρμογή των 14 μέτρων που ανακοινώθηκαν για τον τουρισμό χωρίς τροποποιήσεις, αλλαγές και χρονικούς περιορισμούς ζητά από την κυβέρνηση ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και σημειώνει, ότι για το 2009 μια ενδεχόμενη πτώση 10% στον τουριστικό τομέα, θα επιφέρει μια συρρίκνωση του ΑΕΠ 2% και θα προσθέσει 50.000 ανέργους.
Η ανάγκη λήψης μέτρων ενίσχυσης του τουρισμού μετά από καθυστερήσεις και παλινωδίες ετών, σημειώνει ο ΣΕΤΕ, εξαγγέλθηκε πανηγυρικά από τον Πρωθυπουργό και μάλιστα στην αρχή μιας δύσκολης περιόδου άγνωστης διάρκειας, όπου η κρίση στην διεθνή οικονομία και ειδικότερα στον τουρισμό χαρακτηρίζεται ως οξύτατη και πρωτόγνωρων διαστάσεων.
Σε ό,τι αφορά το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης ο ΣΕΤΕ τονίζει ότι η πολιτεία οφείλει να αντιμετωπίσει τα αιτήματα της, χωρίς αυτό να λειτουργεί τελικά σε βάρος των τουριστικών επιχειρήσεων που, ενώ έχουν δικά τους σοβαρότατα προβλήματα, συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανάπτυξη και ευημερία των τοπικών κοινωνιών. Άλλωστε, η Πρωθυπουργική εξαγγελία προβλέπει την αντικατάσταση απώλειας εσόδου τους από άλλη πηγή, τονίζει χαρακτηριστικά.


ΣΥΝΟΨΗΣ:
ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΜΙΑ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ 14 ΜΕΤΡΩΝ ΟΠΟΥ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΙΗΣΕΙ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΕΖΟΝ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ,ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΟΣ ΦΩΝΑΖΕΙ!ΕΠΙΣΗΣ ΒΑΖΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΥΧΗ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ!!!
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΜΠΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΛΗΘΑΡΓΟ ΟΠΟΥ ΒΟΛΕΥΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ 300 ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΟΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΑ ΚΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.
ΑΙΣΧΟΣ!
Ο ΜΟΝΟΣ ΚΑΝΑΠΕΣ Ο ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΝΑ ΚΑΤΣΩ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΧΩΡΑΝΕ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ!!!

1 σχόλιο: