ΠΑΛΟΥΚΙ ΛΟΥΚ

Πέμπτη, 9 Απριλίου 2009

Ξαναμπήκαμε στο τριόδιο!!!!!!ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ #2
Με ένα «χρυσόβουλο» του 1351, που φέρει την υπογραφή του Ιωάννη Παλαιολόγου και μάλιστα με χειρόγραφο αντίγραφο, αναγνωρίστηκε η κυριότητα της Μονής Κασταμονίτου του Αγίου Όρους σε έκταση 20.000 στρεμμάτων, στην περιοχή του Νέου Μαρμαρά Χαλκιδικής.
Η αναγνώριση της κυριότητας προέκυψε έμμεσα από το Γ’ Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, με πρόεδρο τον κ. Β. Νικόπουλο και μετά από προσφυγή της Μονής κατά αποφάσεων του Κτηματολογίου, του Πρωτοδικείου Χαλκιδικής και του Εφετείου Θεσσαλονίκης, τα οποία και απέρριψαν τη διεκδικητική αγωγή κατά ιδιωτών λόγω αοριστίας. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, στην περιοχή που διεκδικεί η Μονή, υπάρχουν εκτάσεις περισσοτέρων από 700 ιδιωτών.
Το «χρυσόβουλο» έχει την εμφάνιση χειρόγραφου αντιγράφου, ενώ σε ιστορικό επίπεδο εγείρει αμφιβολίες ως προς την ισχύ του, καθώς τη χρονολογία κατά την οποία φαίνεται να έχει εκδοθεί στο θρόνο δε βρισκόταν ο Ιωάννης Ε’ Παλαιολόγος, αλλά ο Ανδρόνικος Α’ Κατακουζινός. Ακόμη, η περιοχή, στην οποία το χρυσόβουλο αναφέρεται, ονομάζεται Μυριόφυτο, τοπωνύμιο, το οποίο εντοπίζεται μόνο στην Ανατολική Θράκη.
Τον Απρίλιο του 2007, το Γ’ Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου δε δέχτηκε την αοριστία και ζήτησε την επανεισαγωγή της υπόθεσης στο Εφετείο Θεσσαλονίκης. Από την άλλη, το 1931 και με απόφαση της επιτροπής απαλλοτρίωσης απαλλοτριώθηκαν καλλιεργημένες εκτάσεις για να δοθούν σε ακτήμονες, αλλά και το Κτηματολόγιο που συντάχτηκε με σκοπό τη διάνοιξη του οδικού άξονα Νικήτης-Ν. Μαρμαρά, αναγνώρισε κυριότητα της Μονής μόνο σε δύο μικρά ακίνητα, χωρίς τότε η Μονή να αντιδράσει. Ακόμη, οι μεμονωμένες ιδιοκτησίες ου αναγνωρίστηκαν στη Μονή, δεν καλλιεργήθηκαν και δε αποτελούν παραλιακές εκτάσεις.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Τρίτη, 7 Απριλίου 2009

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑΡΑΞΕΙ ΣΤΗΝ ΡΕΜΟΥΛΑ!

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟτης Δικαιοσύνης βρίσκεται ένα ακόμη γαλάζιο σκάνδαλο, αυτή τη φορά στο Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), που φέρεται να έχει σχέση με αδιαφανείς προσλήψεις οι οποίες συνδέονται με κατασπατάληση δημοσίου χρήματος.
Μέσα στις 3.500 σελίδες, που αποτελείται η δικογραφία, περιγράφονται σοβαρότατες αξιόποινες πράξεις, όπως απάτη σε συνδυασμό μάλιστα με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου, ψευδείς βεβαιώσεις και παράβαση καθήκοντος, για τις οποίες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Χαράλαμπος Λακαφώσης, έπειτα από προκαταρκτική εξέταση, άσκησε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου του ΚΕΕΛΠΝΟ την τελευταία πενταετία, για τον οποίο έχουν προκύψει ενδείξεις συμμετοχής του στην υπόθεση.

Ο φάκελος με τις οικονομικές ατασθαλίες έχει ήδη διαβιβαστεί στον 2ο ειδικό ανακριτή Δημήτρη Οικονόμου, ο οποίος- σύμφωνα με πληροφορίες- αναμένεται να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό στη διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς στις κατηγορίες περιλαμβάνονται εκτός από κακουργήματα και πλημμεληματικές πράξεις, για τις οποίες υπάρχει κίνδυνος παραγραφής. Αξίζει να σημειωθεί ότι για ίδια υπόθεση είχε προηγηθεί έρευνα από ελεγκτές του υπουργείου Υγείας, οι οποίοι συνέταξαν πόρισμα, αποτελούμενο από 140 σελίδες, στο οποίο περιγράφουν αναλυτικά τις περιπτώσεις εκείνες που θεωρήθηκαν «ύποπτες». Οι ατασθαλίες Σύμφωνα με πληροφορίες στο πόρισμα διαπιστώθηκαν:

●Ασυνήθιστες προσλήψεις διοικητικών υπαλλήλων, αν και υπήρχε ανάγκη επιστημονικού προσωπικού, οι οποίοι στη συνέχεια διατέθηκαν ή αποσπάστηκαν σε άλλους φορείς, όπως το υπουργείο Υγείας ή η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Πολλές από τις επίμαχες προσλήψεις μάλιστα φέρεται να έχουν γίνει χωρίς την έγκριση της Τριμελούς Επιτροπής.

● Συμβάσεις χιλιάδων ευρώ με απευθείας αναθέσεις σε εταιρείες που ασχολούνται με την προστασία από τη βιοτρομοκρατία.

● Αναθέσεις έργου σε ιδιωτική εταιρεία φύλαξης (σεκιούριτι) έναντι συγκεκριμένου αντιτίμου, που εκ των υστέρων διπλασιαζόταν.

● Αλλοίωση αποφάσεων που ελάμβαναν κατά καιρούς μέλη των διοικήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ για επιδόματα εργαζομένων.
ΠΗΓΗ:ΤΑ ΝΕΑ

Δευτέρα, 6 Απριλίου 2009

ΠΕΡΑΣΕ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ...

Πέρασε ένας χρόνος όπου λείπει απο κοντά μας ο αγωνιστής Σταύρος Μιχαλακάκος, παρόλο όπου δεν τον λύγισαν τα επανειλημμένα βασανιστήρια της χούντας δυστυχώς τον νίκησε ο καρκίνος, είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έχω γνωρίσει, ο οποίος είχε ασχολήθηκε με την πολιτική και τον συνδικαλισμό και πέθανε χωρίς να έχει πλουτίσει και χωρίς να έχει ζήσει στις πλάτες άλλων, έζησε φτωχά αλλα αξιοπρεπώς στηρίζοντας την οικογένεια του και τον τόπο του. Θα χρησιμοποιήσω κλείνοντας λίγες δικές του κουβέντες: ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ: Η ΟΜΑΔΑ ΣΟΥ, Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ, ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΕΣΥ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟ, ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΤΟ ΧΑΛΑΣΕΙ........
Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΣ γεννήθηκε το 1945. Καταγόταν από τη Μάνη. Από τα 14 χρόνια του εργαζόταν σε ναυπηγείο στο Πέραμα και το βράδυ πήγαινε στο Α΄ Γυμνάσιο Πειραιά. Στο μαθητικό κίνημα είχε αξιόλογη αγωνιστική δραστηριότητα. Προερχόταν από οικογένεια με αγωνιστικές παραδόσεις, η οποία ήταν ταγμένη στο ΚΚΕ. Αλλά και ο ίδιος από έφηβος είχε τάξει τον εαυτό του στο δρόμο του αγώνα.
Είχε εκλεγεί για έξι τετραετίες Δημοτικός Σύμβουλος με τη Δημοτική Κίνηση «Πέραμα Σύγχρονη Πόλη», στο συνδυασμό του Γιάννη Πατσιλινάκου. Επίσης διετέλεσε και αντιδήμαρχος. Το 1982 ήταν υπηρεσιακός Δήμαρχος.
Παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα, εξακολουθούσε να αγωνίζεται και να προτρέπει και τους άλλους να μην υποστείλουν τη σημαία του αγώνα στις διεκδικήσεις της εργατικής τάξης και της πόλης.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει Σταύρο...

Κυριακή, 5 Απριλίου 2009

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ....


Σε χωριό της δυτικής Μακεδονίας, ήταν ένας γάιδαρος δεμένος σε ένα δέντρο, κουρασμένος και πεινασμένος. Τα παιδιά του χωριού τον έλυσαν γιατί τον λυπήθηκαν. Ο γάιδαρος μπήκε στον πρώτο κήπο που βρήκε με ανοιχτή την πόρτα κι έφαγε δυο λάχανα. Ο ιδιοκτήτης του κήπου αντί να τον διώξει και να κλείσει την πόρτα, τον ξυλοκόπησε άγρια. Η αιτία της βίαιης αντίδρασης ήταν η ʽπαραβατικήʼ συμπεριφορά του γαιδάρου, που μπήκε απρόσκλητος στον κήπο κι έφαγε δυο λάχανα. Ο ιδιοκτήτης του γαιδάρου, μη ξέροντας τι να κανει, στράφηκε για βοήθεια στους ανθρώπους γνωστής ΜΚΟ που μετέφεραν το τραυματισμένο ζώο-που κείτονταν ανήμπορο στη μέση του δρόμου, στις εγκαταστάσεις του Αρκτούρου. Μετά από 10 μέρες σκληρού αγώνα των εθελοντων, φίλων, εργαζόμενων και κτηνιάτρων κι αφού το ζώο ακόμη δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του τον μετέφεραν για πιο ειδική φροντίδα σε Ειδικό Καταφύγιο στα Τρίκαλα. Εκεί, μετά από συνολικά δεκαέξι μέρες, ο Κλάρενς υπέκυψε στα σοβαρά τραύματά του.
Τέτοιου είδους συμπεριφορές, δεν ταιριάζουν στον 21ο μας αιώνα. Η φύση δεν μας ανήκει, εμείς της ανήκουμε γιʼ αυτό ας φροντίσουμε να συνυπάρξουμε αρμονικά με τους συγκάτοικούς μας σε αυτόν τον πλανήτη.


Με ιδιαίτερη λύπη αναρτώ αυτό το θέμα απο το ΙΝΤΥ, με κάτι τέτοια καταλαβαίνω πού ακριβώς στέκεται ο πύχης της ανθρωπιάς μας και των ευαισθησιών μας ως νεοέλληνες...


ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΖΩΑΚΙ ΟΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΔΥΟ ΛΑΧΑΝΑ ΕΠΕΙΔΗ ΠΕΙΝΑΓΕ, ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ, ΚΑΤΑΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ,ΒΟΗΘΑΜΕ ΤΗΝ ΣΑΠΙΛΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ........ΝΤΡΟΠΗ & ΑΙΣΧΟΣ!!!!τέτοιες εικόνες με κάνουν να νοιώθω απέραντη μοναξιά!