ΠΑΛΟΥΚΙ ΛΟΥΚ

Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2009

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΜΕ ΝΟΗΜΑ ΚΑΙ ΑΙΤΗΜΑΤΑ!

αναδημοσιεύω το παρακάτω κείμενο όπου διάβασα στις αστεακές εξεγέρσεις, το βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον, επίκαιρο και τουλάχιστον καυστικό! Δείχνει την ωμή πραγματικότητα όπου πολλοί απο εμάς αντιμετωπίζουν, την σκληρή εφαρμογή των νόμων προσφοράς και ζήτησης πάνω στις πλάτες μας χωρίς καμία υποδομή απο το κράτος και χωρίς κανένα πλαίσιο στήριξης εργασιακά. Δυστυχώς η κάθε γενιά έχει τα προβλήματά της, μπορεί να μήν έχουμε ζήσει παγκόσμιους πολέμους όυτε κατοχή όπως παλαιότερες γενιές αλλά όπως πάει η κατάσταση σίγουρα θα ζήσουμε πείνα και εξαθλίωση!

Πάνω από δύο εβδομάδες τώρα, έχει ξεκινήσει ένας σημαντικός εργατικός αγώνας με την κατάληψη του κτιρίου της χαρτοβιομηχανίας «Φάρος Ε.Π.Ε.», στον Άλιμο. Πιο συγκεκριμένα, η εργοδοσία κήρυξε πτώχευση, ενώ οι εργαζόμενοι, σήμερα σαράντα περίπου στον αριθμό και ως επί το πλείστον γυναίκες, έχουν να πληρωθούν από τον περασμένο Αύγουστο. Από τον Νοέμβριο, ορισμένοι εργαζόμενοι ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας, ενώ οι υπόλοιποι συνέχιζαν να εργάζονται ελπίζοντας μάταια πως κάτι θα αλλάξει από την πλευρά της εργοδοσίας. Στα τέλη όμως του Δεκέμβρη, η εργοδοσία ξεκαθάρισε στους εργαζόμενους πως δεν έχουν σε κάτι να ελπίζουν. Πριν δύο περίπου εβδομάδες μάλιστα, επιχείρησε να «φυγαδεύσει» τα μηχανήματα του εργοστασίου. Η άμεση αντίδραση των εργαζομένων με το μπλοκάρισμα των φορτηγών που τα μετέφεραν ματαίωση την προσπάθεια της εργοδοσίας, ενώ από εκείνο το μεσημέρι το εργοστάσιο βρίσκεται υπό κατάληψη από τους εργαζόμενους. Αυτή τη στιγμή, οι εργαζόμενοι δεν παραμένουν απλά απλήρωτοι για μήνες, αλλά βρίσκονται σε μία κατάσταση ομηρίας, αφού ούτε εργαζόμενοι ούτε δηλωμένοι στον ΟΑΕΔ άνεργοι είναι.
Οι ίδιες οι συνθήκες κήρυξης πτώχευσης της εταιρείας οδήγησε και οδηγεί τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα δρώντας άμεσα, καταλαμβάνοντας τον ίδιο τον χώρο δουλειάς τους και έχοντας τη συμπαράσταση του κλαδικού τους σωματείου.
Στη θέση αυτή, ήδη τα τελευταία χρόνια έχουν βρεθεί εκατοντάδες εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα και, βιώνοντας ήδη την κρίση της καπιταλιστικής οικονομίας, φαίνεται πως θα είναι ακόμα περισσότεροι εκείνοι που επίσης θα βρεθούν στην ίδια κατάσταση.
Ωστόσο, όλη αυτήν την κρίση οι τελευταίοι που την πληρώνουν είναι τα αφεντικά, κλείνοντας τις εταιρείες που δεν πηγαίνουν πολύ καλά με κήρυξη πτώχευσης, αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζόμενους και ανοίγοντας νέες εταιρείες κάπου αλλού, πολλές φορές και εκτός Ελλάδας για ανεύρεση φτηνότερων εργατικών χεριών και έλλειψης οποιασδήποτε μορφής συνδικαλισμού και εργασιακών δικαιωμάτων.
/
Για εμάς, η έμπρακτη αλληλεγγύη όλων μας στον αγώνα των εργαζομένων της «Φάρος Ε.Π.Ε.» αποτελεί αξιοσημείωτη υπόθεση, αφού μόνο μέσα από την κοινή δράση των εργαζομένων και ανέργων στις συνοικίες και στους εργασιακούς χώρους θα μπορέσει να σπάσει ο τσαμπουκάς των αφεντικών, που θεωρούν πως η εκμετάλλευσή μας μπορεί γι΄ αυτούς να αποτελέσει έναν απλήρωτο λογαριασμό χωρίς να έχουν κανένα κόστος. Η κοινή και αυτοοργανωμένη δράση μας μπορεί να σπάσει την κοροϊδία των θεσμικών φορέων (κομμάτων, δημοτικών αρχών, καθεστωτικών συνδικαλιστικών μηχανισμών, κλπ), οι οποίοι σχεδόν πάντα σε συγχορδία μοιράζουν φρούδες υποσχέσεις οδηγώντας έτσι τους ανθρώπους, μέσω της ατέρμονης αναμονής, στην ηττοπάθεια.
/
Σε ένα καθεστώς πλήρους απαξίωσης της εργασίας και της αξιοπρέπειάς μας, με τον πέλεκυ της απειλής της απόλυσης να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας, με τους εξευτελισμένους μισθούς που έχουν επιβληθεί από τις συλλογικές συμβάσεις κράτους-αφεντικών-εργατοπατέρων, με τις απλήρωτες υπερωρίες, με την προσβλητική συμπεριφορά των εργοδοτών και των πάσης φύσης προϊσταμένων-λακέδων, με την εργοδοτική τρομοκρατία απέναντι σε κάθε ανεξέλεγκτη συνδικαλιστική δράση (που έφτασε μέχρι και τη δολοφονική επίθεση κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα με οξύ), σε ένα τέτοιο καθεστώς λοιπόν δεν απομένει τίποτα άλλο από το να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μεταξύ των αγωνιζόμενων και μία συνολική αντι-καθεστωτική δράση.Τα αφεντικά δεν μας αφήνουν να πάρουμε ανάσαΝα μην τα αφήσουμε ούτε εμείςΑνοιχτή Συνέλευση Αγίου Δημητρίου
19-2-2009
/
/
Διεύθυνση & Οδηγίες:
Το εργοστάσιο βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Λ. Κατσώνη κ' Αγ. Διονυσίου στον Άλιμο. Ανάμεσα από τα Carefour της Λ. Αλίμου και το παλιό αεροδρόμιο.
Πρόσβαση με συγκοινωνία:Από Αθήνα, λεωφορείο103 από Πανεπιστημίου και κατεβαίνετε στη 3η Αλίμου Από ΜΕΤΡΟ Δάφνης, λεωφορεία 103 και 141 και κατεβαίνετε πάλι στην 3η Αλίμου + 500-600m (5-10 λεπτά) περπάτημα

Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2009

Go to the Mall, malaka!

Μία ακόμη γαργάρα υπέπεσε στην αντίληψή μου, στις 19/1/2009 έγινε μία δίκη η οποία όλως τυχαίως δεν μεταδώθηκε πουθενά και η οποία κράτησε δύο ολόκληρες ημέρες!!!
Λοιπόν, ο πρώην δήμαρχος του αμαρουσίου κύριος κύριος τζανίκος παναγιώτης προσέφυγε στο τριμελές εφετείο αθηνών μήπως και την ψιλογλυτώσει, ως κατηγορητήριο αντιμετώζε την επίμαχη οικοδόμηση του εμπορικού κέντρου the mall, αφορμή ήταν τα όσα ελέγχθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο εξ` αφορμής της Ομόφωνης αμετάκλητης Απόφασης 1528 / 03 της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία έκρινε ως αντισυνταγματική την κατασκευή του Μall , ακυρώνοντας ταυτόχρονα την Υπουργική Απόφαση στην οποία είχε βασιστεί αυτό το αυθαίρετο κτίσμα.
Η εν λόγω δίκη είναι μία εκ των έξι όπου έχουν πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης διότι το Mall δημιουργήθηκε από τη Lamda Development, εταιρεία του ομίλου Λάτση με τον νόμο Βενιζέλου 3207/2003 με τον οποίο τροποποιήθηκαν τα πολεοδομικά σχέδια στην περιοχή και εν τέλει είναι αντισυνταγματικός και η κατασκευή του έργου δυσχεραίνει τους όρους διαβίωσης των κατοίκων.
Παρόλα βέβαια τα επιχειρήματα του πρώην δημάρχου ότι είναι ένα στολίδι και ότι έχει προσθέσει στου μαρουσιώτες και στους έλληνες κάτι παραπάνω στην καθημερινή τους ζωη, και ότι όχι μόνο δεν έβλαψε τον περιβάλλοντα χώρο αλλά τον ωφέλησε κιόλας, το δικαστήριο ΔΕΝ δέχτηκε κανένα επιχείρημά του και ούτε ένα ελαφρυντικό για τον χαρακτήρα του και τις πράξεις του!
και τον καταδίκασε σε 12 μήνες φυλάκιση τελεσίδικα.
Φοβερή ήταν και η αγανάκτηση του του προέδρου της έδρας όπου αναφώνησε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ με τα αυθαίρετα πριν αναγκείλει την ποινή χωρίς μείωση στους 12 μήνες!


(πηγή:ΑΙΧΜΗ,tvxs)

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2009

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ


Αγαπητοί φίλοι,Από το βράδυ της Δευτέρας χάνονται τα ίχνη του. Ο 26χρονος νέος αναχώρησε από το λιμάνι του Ηρακλείου για το λιμάνι του Πειραια, με το πλοίο της MINOAN LINES, για να καταταχτεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Διαβιβάσεων στην Καλαμάτα στο οποίο τελικά δεν παρουσιάστηκε. Από εκείνη την Δευτέρα το βράδυ δεν έχει επικοινωνήσει με την οικογένεια του και τους φίλους του.Την ημέρα που αναχώρησε φορούσε ανοιχτό χρώμα τζιν παντελόνι και μπλούζα μπεζ.Όλοι οι αρμοδιοι φορείς εχουν κινητοποιηθεί, αλλα χρειαζόμαστε και τη δική σας βοήθεια.Εθεάθη την Τρίτη το πρωί στα ΚΤΕΛ Κηφισού όπου και συνομίλησε με γνωστό του άτομο λέγοντας του ότι παρουσιάζεται Καλαμάτα.Σας παρακαλούμε όποιος γνωρίζει κάτι ή είδε τον Νίκο να επικοινωνήσει με την αστυνομία ή με τα παρακάτω τηλέφωνα 6974876685 & 2810212791.Σας επισυνάπτουμε τη φωτογραφία του φίλου μας (ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ, 26 χρονών) ο οποίος εξαφανίστηκε το βράδυ της Δευτερας 09 Φεβρουαρίου.

ΑΣ ΤΟ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ ΑΞΙΖΕΙ!ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ...

Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2009

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Κάθομαι και σκέφτομαι εάν η κρίση όπου λουζόμαστε είναι κρίση οικονομική ή κρίση αξιών! Έχουμε φτάσει να τρεφόμαστε μόνο με μασημένη τροφή, χωρίς κρίση και κανένα φίλτρο αξιών μέσα μας και μάλιστα θέλουν να βγάλουν και το τελευταίο κύτταρο ανθρωπιάς απο μέσα μας. Το ιδανικό θα ήταν να τους δίναμε κατευθείαν τον μισθό μας κάθε 1η και 15η του μηνός, να μήν κουράζονται να μας πείσουν κιόλας βρε παιδί μου...
Είναι απαράδεκτο να εξαπατούν τους καταναλωτές με τόσο απαράδεκτο τρόπο προσπαθώντας να προοθήσουν αυτό που τους συμφέρει, χαρακτηρίζοντάς το ως το φθηνότερο και το ακριβώς διπλανό να είναι και 11% φθηνότερο αλλά να χαρακτηρίζεται εμεσα ως ακριβότερο χάρην του κέρδους του βερόπουλου...ΝΤΡΟΠΗ & ΑΙΣΧΟΣ
Βέβαια το υπουργείο ανάπυξης όπως βλέπουμε μάλλον για την ανάπτυξη των αλυσίδων λιανεμπορίου φαίνεται να ενδιαφέρεται ....