ΠΑΛΟΥΚΙ ΛΟΥΚ

Σάββατο, 21 Μαρτίου 2009

ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ.....

Αυστηρές συστάσεις στους Αστυνομικούς Διευθυντές Δωδεκανήσου, Ηρακλείου και Λευκάδας, απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χρήστος ΦΑΣΙΣΤΟγιαννάκης, παρουσία και του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Βασίλη Τσιατούρα, για την πρόληψη και καταστολή των γνωστών επεισοδίων που συμβαίνουν σε κάθε τουριστική σαιζόν στις περιοχές αρμοδιότητάς τους, όπως το Φαληράκι Ρόδου και τα Μάλια Κρήτης. Κατά τη διάρκεια συνάντησης όλων των Αστυνομικών Διευθυντών της χώρας, ο κ. Μαρκογιαννάκης συνέστησε προσοχή στους Αστυνομικούς Διευθυντές και τους προέτρεψε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα που έχει αποφασίσει το υπουργείο και ειδικότερα στις προαναφερόμενες περιοχές, ώστε να μην επαναληφθούν τα έκτροπα των προηγούμενων ετών με τους Βρετανούς, κυρίως, τουρίστες.
Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί στη Γ.Α.Δ.Α. συνάντηση και των Αστυνομικών Υποδιευθυντών, για να ενημερωθούν και αυτοί για τα νέα μέτρα.
(Πηγη:ζούγκλα)

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2009

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ...

Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του δημάρχου Αθηναίων, νικήτα κακλαμάνη, να «περάσει» στο Δημοτικό Συμβούλιο τον νέο κανονισμό λειτουργίας των κοιμητηρίων, ο οποίος επιτρέπει τη διαχείρισή τους από ιδιώτες.Οι αντιπολιτευόμενες δημοτικές παρατάξεις, οι οποίες καταψήφισαν τον κανονισμό, μιλούν για «ιδιωτικοποίηση του ανθρώπινου πόνου» και υποστηρίζουν αφενός ότι θα αυξηθούν οι τιμές για τις υπηρεσίες στα νεκροταφεία, αφετέρου ότι με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύεται η ανικανότητα του δήμου, για την οποία κάνουν λόγο, να διαχειριστεί καταστάσεις και προβλήματα. Περιγράφοντας το «τοπίο» στα ελληνικά νεκροταφεία, ο Ελεύθερος Τύπος αναφέρει τα εξής: «Η δράση της μαφίας των νεκροταφείων εντοπίζεται κυρίως στο άναμμα των καντηλιών. Τα κέρδη της από την όλη επιχείρηση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του δήμου, ξεπερνά τα 4.000.000 ευρώ ετησίως και στα τρία νεκροταφεία της Αθήνας, όταν ο δήμος από την ίδια δραστηριότητα εξοικονομεί μόλις 300.000 ευρώ. Η μαφία χρεώνει από 40 ευρώ μηνιαίως το άναμμα των καντηλιών, τρεις φορές την ημέρα, καθώς και το πλύσιμο του κάθε τάφου. Το κύκλωμα αυτό έχει εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι οι υπηρεσίες του δήμου δεν προσφέρουν καθαρισμό μνημάτων, παρά μόνο άναμμα καντηλιών. Επιπλέον εκμεταλλεύεται και την ανυπαρξία φύλαξης που επικρατεί στα νεκροταφεία. Την εξυγίανση λοιπόν των νεκροταφείων ο δήμος, όπως φαίνεται, δεν μπορεί να την επιτύχει με τη δημοτική αστυνομία, επειδή δεν δουλεύει νύχτα, αλλά και ούτε με κάποιους από τους 8.000 υπαλλήλους που έχει, καθώς κανείς… δεν πάει να φυλάξει τα κοιμητήρια. Οι υπεύθυνοι ισχυρίζονται ότι αδυνατούν να πείσουν κάποιους από τους 8.000 υπαλλήλους να μετακινηθούν στη φύλαξη, ενώ είναι εδώ και πολλά χρόνια γνωστή η… εφεύρεση με τους συμβασιούχους εργάτες οι οποίοι τελικά βρίσκονται στις διοικητικές υπηρεσίες. Ο δήμος προτιμά την εύκολη λύση που θα αποφέρει κέρδη στα ταμεία του, αλλά και στους ιδιώτες που θα προστατεύουν το χώρο και θα κερδίζουν από το άναμμα των καντηλιών και το πλύσιμο των τάφων».
Παράλληλα, αναφέρεται ότι ο καθαρισμός κάθε τάφου και το άναμμα του καντηλιού τρεις φορές την ημέρα χρεώνεται με τουλάχιστον 40 ευρώ το μήνα. Ο αριθμός των μνημάτων στα κοιμητήρια της Αθήνας ανέρχεται στα 11.000 στο Α’ Κοιμητήριο, 2.500 στο Β’ Κοιμητήριο και 25.000 στο Γ’ Κοιμητήριο.
ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΡΟΥΦΑΤΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΕ ΤΟ ΜΠΟΥΡΙ ΤΗΣ ΣΟΜΠΑΣ????

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2009

ΔΗΜ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ!

Υπαλλήλους – κροίσους αποκαλύπτει η έρευνα της Γενικής Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης που διεξάγεται με αφορμή την άρνηση υποβολής δήλωσης «Πόθεν έσχες» από το 13% των δημοσίων υπαλλήλων που ήταν υποχρεωμένοι από το νόμο να υποβάλλουν τέτοια δήλωση.
Η έρευνα έφερε στο φως περιπτώσεις κρατικών υπαλλήλων με μισθούς 1.200 – 1.300 ευρώ, να διατηρούν πολυτελείς κατοικίες, θαλαμηγούς και υπέρογκες καταθέσεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι περισσότεροι από τους ξαφνικά πλουτίσαντες υπαλλήλους προέρχονται από την Πολεοδομία. Ειδικότερα, 275 υπηρετούν στις πολεοδομίες των νομαρχιών, 75 σε πολεοδομίες δήμων και 4 είναι εφοριακοί. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»: ΄Ενας εφοριακός που είναι παράλληλα και δεινός παίκτης στο Χρηματιστήριο, καθώς διαθέτει ένα εκατομμύριο σε μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια, και ένας γιατρός του ΕΣΥ, του οποίου η θέση προβλέπει αποδοχές της τάξης των 1.500 ευρώ το μήνα και ο οποίος διατηρούσε καταθέσεις και ομόλογα αξίας 600.000 ευρώ. Και οι δύο υπάλληλοι αρνήθηκαν να υποβάλλουν δήλωση «Πόθεν έσχες», ωστόσο κέντρισαν την προσοχή της Γενικής Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης.

(source:tvxs)