ΠΑΛΟΥΚΙ ΛΟΥΚ

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ!!!

Για άλλη μία φορά το κράτος δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο, αφήνει δεκάδες χιλιάδες υπάλλήλους στο έλεος του Θεού και των λαμογιο-επιχειρηματιών όπου λυμαίνονται τον τουρισμό. Ως ξενοδοχουπάλληλος και εγώ ο ίδιος έχω αγωνιστεί, φωνάξει και αποληθεί διότι δεν άντεχα αυτήν την αδικία. Δεν άντεχα να εκβιάζονται εργαζόμενοι να δουλεύουν "μαύρα" (βλέπε ΣΚΙΑΘΟΣ ΠΡΙΝΣΕΣ), να μήν δηλώνονται εργατικά ατυχήματα (βλέπε ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΑΛΑΣ), να αναγκάζονται σε σεξουαλικές πιέσεις εργαζόμενες (βλέπε ΣΑΙΝΤ ΤΖΩΝ) και χίλια άλλα πόσα....
Κείμενο: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ
Κατάληψη στα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας πραγματοποίησαν σήμερα δεκάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι και η διοίκηση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι 800 και πλέον συνάδελφοι τους παραμένουν απλήρωτοι από το καλοκαίρι.
Οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία της Κέρκυρας κατέλαβαν συμβολικά και για μία ώρα περίπου τα γραφεία του ΟΑΕΔ στη Σπηλιά, όπου στεγάζεται η υπηρεσία του ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας). Ο ένας (!) υπάλληλος που εργάζεται στο ΣΕΠΕ δεν επιφορτισμένος με τους ελέγχους των επιχειρήσεων, δεν επαρκεί για την δουλειά αυτή με αποτέλεσμα στην πραγματικότητα, οι επιχειρήσεις να παραμένουν επί χρόνια ανεξέλεγκτες και υπάλληλοι και εργάτες των 600 και 700 ευρώ να καλούνται σήμερα να περάσουν γιορτές έχοντας μείνει απλήρωτοι από τις επιχειρήσεις τους, ορισμένοι ακόμα και από τον Ιούνιο!
Το ίδιο συμβαίνει και στις κυκλάδες όπου έιναι τρείς υπάλληλοι και δύο σταζιέ.....
οι κωλοκυβερνήσεις έχουν αφήσει λάσκα τους ξενοδόχους συφοθηρώντας στην πλάτη μας.
Για επιδόματα και δώρο Χριστουγέννων; Ούτε λόγος...
Ο πρόεδρος του σωματείου, Σταμάτης Πελάης, ζήτησε να ελεγχθούν και να υποστούν κυρώσεις οι παρανομούντες επιχειρηματίες, να προσληφθούν άμεσα υπάλληλοι στο ΣΕΠΕ για να προχωρούν στις κυρώσεις αυτές, ενώ απαιτούν πλέον από το κράτος το επιδεικνύει αδιαφορία στο πρόβλημα επιβίωσης των συναδέλφων του, να πληρώσει αυτό σήμερα κι όλας τους μισθούς και να εισπράξει αυτό με τους μηχανισμούς που διαθέτει τα οφειλόμενα ποσά στη συνέχεια.

Δείτε την εκπομπή "Ελεύθεροι Ρεπόρτερς". Η Παρασκευή απολυμένη ξενοδοχοϋπάλληλος που ψάχνει να βρει εδώ και ένα χρόνο νέα εργασία, ο Κώστας και ο Νικηφόρος που θα περάσουν απλήρωτοι τα Χριστούγεννα λόγω της άρνησης των εργοδοτών τους να τους καταβάλλουν τα δεδουλευμένα τους, μίλησαν μαζί μας για τα προβλήματα του κλάδου τους.


Ελεύθεροι Ρεπόρτερς - 17/12/2009, μέρος 2ο
από jvnadr