ΠΑΛΟΥΚΙ ΛΟΥΚ

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2009

Η ΓΙΑΝΝΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ....

Θα αναδημοδιευσω μερικά γράμματα απο το πολύ ενδιαφέρον μπλόγκ των εργαζομένων της πρώην...πλέον εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, αξίζει να ρίξετε μία ματιά στην κίνηση των εργαζομένων αυτών όπου μέσα απο τα μάτια τους μπορούμε και εμείς να δούμε την κατασπατάληση, τα περασμένα μεγαλεία, την υπεροψία, την απόγνωση και χίλια άλλα δύο γεγονότα και συναισθήματα όπου γενιόνται απο αυτα......
ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΠΩ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ!!!
Μπροστά στις ραγδαίες εξελίξεις που σηματοδοτεί στα σύνολο του Τύπου και γεικότερα στα ΜΜΕ, το λουκέτο που έβαλε στον Ελεύθερο Τύπο και τον ραδιοσταθμό "Σίτυ" το ζεύγος Θόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου, το μόνο δοκιμασμένο όπλο που έχουν οι εργαζόμενοι, είναι η ενότητά τους και η αλληλεγγύη μεταξύ τους. Σήμερα είναι οι εργαζόμενοι στον Ελεύθερο Τύπο που πλρώνουν την "κρίση", τα καπρίτσια (!), την ασυδοσία και την απαναθρωπιά της εργοδοσίας. Αύριο ποιός έχει σειρά; Σημερα διαδηλώνουμε στις 12 το μεσημέρι στην ΕΣΗΕΑ (Σταδίου) και κάνουμε πορεία στη Βουλη. Αυτή πρέπει να είναι η αρχή. Ο αγώνας επιβάλλεται να έχει συνέχεια.Ας αναλάβουν επίσης τα πολιτικά κόμματα τις ευθύνες τους. Δεν αρκούν οι δακρύβρεκτες ανακοινώσεις συμπαράστασης στους εργαζόμενους. Η πληροφορηση είναι δημόσιο αγαθό. Οι πολίτες έχουν δικαίωμα στην αλήθεια. Και αυτη δεν μπορεί να υπάρξει δίχως ανεξάρτητη, αντικειμενική, μαχητική δημοσιογραφία, με λοβοτομημενους δημοσιογραφίσκους, υπηρέτες των μεγάλων επιχειρηματικών και προσωπικών συμφερόντων των διαπλεκομένων. Δίχως αξιοπρέπεια.
Αφήσαμε δουλειές καλές γιατί πιστέψαμε στο καινούριο. Δε μπορούσαμε να συλλάβουμε ότι η Γιάννα που πέτυχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα αποτύγχανε - με τόσο εκωφαντικό τρόπο - σε ένα πολύ μικρότερης εμβέλειας εγχείρημα. Για μία τριετία - ο γράφων για μία διετία - βλέπαμε λάθη, αστοχίες, υπερβολές. Δε μπορεί, λέγαμε. Η Γιάννα των Ολυμπιακών Αγώνων θα βρει τον τρόπο.Έχει αντιμετωπίσει μεγαλύτερες δυσκολίες. Εις μάτην. Ίσως γιατί είναι διαφορετικό να διαχειρίζεσαι τα χρήματα του ελληνικού λαού (όπως έγινε με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004) από το να διαχειρίζεσαι τα δικά σου χρήματα. Και γι΄ αυτό είναι τουλάχιστον ατυχής προσπάθεια υπεκφυγής να αποδίδεις τη ΔΙΚΗ ΣΟΥ αποτυχία στο σύστημα του Τύπου στην Ελλάδα. Διότι και τον Ιούλιο του 2006 που η Γιάννα των Ολυμπιακών Αγώνων ανέλαβε τον Ελεύθερο Τύπο, αυτό ήταν το σύστημα. Τώρα η συνέχεια θα είναι σκληρή για όλους. Και όχι μόνο για εμάς. Και από σήμερα η Γιάννα των Ολυμπιακών Αγώνων θα είναι και η Γιάννα του Ελεύθερου Τύπου που έκλεισε...
Γιάννης Καμπουράκης
Συνάδελφοι, συνεχίζουμε κανονικά να εργαζόμαστε στα ΜΜΕ μας, πρέπει να λάβουμε οριστικές απαντήσεις. Ερχόμαστε κανονικά στη δουλειά μας, δεν έχουμε απολυθεί. Οι ομάδες περιφρούρησης έχουν δημιουργηθεί για το ενδεχόμενο "δόλιας πράξης", σε περίπτωση δηλαδή που προσπαθήσουν να μας αφήσουν εκτός κτιρίου. Αυτό και μόνο.Είμαστε σε διαρκή Γενική Συνέλευση, αύριο το απόγευμα θα έχουμε πάλι συνέλευση για τις απαντήσεις από την εργοδοσία μετά το εξώδικο!!!
Ματίνα Παπαχριστούδη
ΑΦΟΥ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΑΝΕΜΟΥΣ ΑΣ ΘΕΡΙΣΟΥΝ ΘΥΕΛΛΕΣ
Βόμβα εξερράγη χθες στο Μαρούσι, στα γραφεία του Ελεύθερου Τύπου και του Ρ/Σ City 99.5. Οι μέχρι στιγμής εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 450 θύματα-εργαζόμενους. Την ευθύνη ανέλαβε η «Σέχτα Ανάλγητων Εργοδοτών», με επιστολή τους προς τα θύματα λίγο πριν το συμβάν.
450 εργαζόμενοι στο δρόμο, 450 άνθρωποι με μια αποζημίωση και… όλα απ’ την αρχή ξανά. Εργαζόμενοι που εξαναγκάστηκαν να υπογράψουν συμβάσεις «αποκλειστικότητας», που παράτησαν δουλειές για να δουλέψουν στο «χόμπι» της Αγγελοπούλου.
Όλοι περίμεναν ένα μεγάλο κανόνι και αυτό ήχησε από το Μαρούσι. Προειδοποιητικές βολές αρκετές… Χώρα, Ξένιος (35 απολύσεις), Alpha (εθελούσια), ΑΝΤ-1 (περικοπές προσωπικού), ΕΡΤ (διακοπή 200 συμβάσεων) και η λίστα μακραίνει επικίνδυνα.
Μετά λοιπόν τα κύματα ήρθε και το τσουνάμι. Και η ΕΣΗΕΑ σε ρόλο παρατηρητή, απορροφημένη σε (ενδο)παραταξιακές διεργασίες. Με καθυστέρηση 6 ωρών αποφάσισε 24ωρη απεργία, γαυγίζοντας απειλές προς την εργοδοσία που χαϊδεύει. Αλλά πώς να περιμένεις να «δαγκώσει» ένας ξεδοντιάρης σκύλος που χρόνια τώρα μόλις και μετά βίας γαυγίζει;
Η κατάσταση στον Ελεύθερο Τύπο μπορεί να δημιουργήσει εύκολα μιμητές. Η λογική «αφού το έκανε η Γιάννα, γιατί όχι κι εμείς» είναι παραπάνω από αναμενόμενη από τα φωτεινά μυαλά των εργοδοτών. Κάτι τέτοιο πρέπει να αποτραπεί με κάθε μέσο.
Αυτοοργάνωση-Αλληλεγγύη-Παρέμβαση σε χώρους εργασίας με συναδέλφους για την αξιοπρέπεια της εργασίας και της ενημέρωσης.
Καλούμε σε γενική συνέλευση στην ΕΣΗΕΑ μετά το τέλος της συγκέντρωσης.
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΜΜΕ ΤΩΡΑ
Συνέλευση έμμισθων, ανέργων, φοιτητών στα ΜΜΕ