ΠΑΛΟΥΚΙ ΛΟΥΚ

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2009

ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΑΣΥΔΟΣΙΑ!!!

Tην 3-4-2009 στην Ηγουμενίτσα, άνδρες του Λιμενικού σώματος τραυμάτισαν θανασιμα έναν κουρδο από το Ιρακ.(οι αυτοπτεις μάρτυρες που είναι αλλοδαποί χωρίς χαρτια περιγραφουν "κομαντος με στολές μπλε και παραλλαγής). Οι λιμενικοί ζήτησαν από τους πρευρισκόμενους "παράνομους" μετανάστες να απομακρυνθούν από τον χωρο του λιμανιού. Αυτοί πράγματι απομακρύνθηκαν, αλλα ξαναγύρισαν καθώς σκοπός τους ήταν να διφύγουν στην Ιταλία. Τους περίμεναν όμως οι λιμενικοι και αφού συνέλαβαν τον Αριβαν Οσμαν Αμπντουλαχ, 29 ετών Κουρδο του Ιρακ του χτυπούσαν το κεφάλι στο τσιμέντο του λιμανιού μέχρι που αυτός έπαθε εσωτερική αιμοραγία.
Μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο Φιλιατών και από εκεί στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων Χατζηκώστα, και από εκεί στο Νοσοκομειο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβση στο κεφάλι, πλην όμως έχει μείνει "φυτό", καθώς υποστηρίζεται μηχανικά στις βασικές του λειτουργίες. Συμφωνα με τους ιατρούς δεν έχει καμία πιθανότητα να αναρρώσει και είτε θα πεθάνει, ή θα μεινει σε κατασταση "φυτού", οπότε θα πρέπει κάποιος οικείος του να επιτρεψει την αποσύνδεση από τα μηχανήματα.


On the 3rd of April at Igoumenitsa port the Coast Guard men injured fatally a Kurdish immigrant from Iraq. The eyewitnesses who are “sans papiers”immigrants described “commandos in blue and military camouflage uniforms. The policemen requested by the immigrants to leave the port area. They did so, but returned some time later to find a way to be transported to Italy, which was their goal. They waited there, but the police returned as well, and they arrested Arivan Abdullah Osman, a 29 year old Kurdish Iraqi. They banged his head on the cement at the port and inflicted him an internal hemorrhage.
He was transferred to local medical centers, and finally at the Thessaloniki Papanikolaou Hospital, where he underwent a surgical operation at his head.
Unfortunately, mechanical support is still necessary for his vital organs to function. According to the doctors he has no chance to recover and will either die, or will go into vegetative state, should anyone concerned allowed for his disconnection from the support machinery.
ΠΗΓΗ:ΙΝΤΥ
SOURCE:INDYMEDIA ATHENS

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2009

Τρίτη, 14 Απριλίου 2009

Ο ΖΑΡΤΙΝΙΕΡΑΣ ΠΗΡΕ ΠΡΟΑΓΩΓΗ!!!!!ΞΕΦΤΙΛΑ....

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
210 6977505
Αθήνα, 03-03-2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Βασίλειου Τσιατούρα τοποθετήθηκαν οι τέσσερις Αντιστράτηγοι της Ελληνικής Αστυνομίας.

· Ο Αντιστράτηγος Ιωάννης Μπούτσικας αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας,

· ο Αντιστράτηγος Χρήστος Φράγγος αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Προϊσταμένου του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας,

· ο Αντιστράτηγος Αποστολίδης Στέργιος αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Γενικού Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος και

· ο Αντιστράτηγος Οικονόμου Ελευθέριος αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Γενικού Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος.
Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι καταγγέλλει την προαγωγή του Στέργιου Αποστολίδη σε αντιστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ. και την τοποθέτησή του ως Γενικού Επιθεωρητή Β. Ελλάδας, ως μία ακόμη χαρακτηριστική περίπτωση ατιμωρησίας για την αστυνομική βία. Ο κ. Αποστολίδης, ο οποίος υπηρετούσε ως Διευθυντής Ασφάλειας Θεσ/νίκης όταν έλαβε χώρα το περιστατικό της «ζαρντινιέρας», ήταν αυτός που υπέγραψε το πρώτο υπηρεσιακό σήμα, χαρακτηρίζοντας τον ξυλοδαρμό του Αυγουστίνου Δημητρίου από αστυνομικούς, ως «αυτοτραυματισμό». Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 20 Νοεμβρίου 2006, τρεις μόλις μέρες μετά τον ξυλοδαρμό του Κύπριου φοιτητή, ο κ. Αποστολίδης βγαίνοντας σε δελτίο γνωστού τηλεοπτικού σταθμού είχε υπερασπιστεί την εκδοχή της «ζαρντινιέρας», ενώ, παράλληλα προβαλλόταν το βίντεο που σόκαρε το πανελλήνιο. «Έγιναν τα πράγματα όπως σας είπα, έπεσε σε ζαρντινιέρα» και «Δεν δέχομαι ότι δεμένο με χειροπέδες εδάρη το παιδί» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά. Ο Αυγουστίνος Δημητρίου το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου του 2006, καθώς περπατούσε σε κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης κι ενώ, η πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου είχε ολοκληρωθεί αρκετές ώρες πριν, έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς με πολιτικά, οι οποίοι φορώντας έχοντας καλύμένο το πρόσωπο τους, τον πλησίασαν και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν, ενώ, δίπλα στέκονταν ένστολοι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν το θέαμα.
ΔΙΔΑΓΜΑ:ΕΑΝ ΣΚΟΤΩΝΑΝ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣΣ.....
(ΠΗΓΗ:ΕΛ.ΑΣΣ./ΙΝΤΥ)

Κυριακή, 12 Απριλίου 2009

ΗΣΑΠ ΣΥΝΕΧΕΙΑ....

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Απρίλη συνάντηση της ΠΕΚΟΠ, των Σωματείων του ΗΣΑΠ και της Πρωτοβουλίας Σωματείων με τη διοίκηση του ΗΣΑΠ. Στη συνάντηση αυτή η διοίκηση του ΗΣΑΠ ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει σε προκήρυξη θέσεων μέσω ΑΣΕΠ για την καθαριότητα και ζήτησε προτάσεις πάνω στους όρους της προκήρυξης. Στη συνάντηση αυτή τέθηκε επίσης το θέμα της καταγγελίας της σύμβασης με την ΟΙΚΟΜΕΤ αλλά και της μεταβατικής πρότασης για το τι θα γίνει με τους ήδη απασχολούμενους.Σημειώνουμε εδώ ότι στη σύσκεψη υπήρξε για πρώτη φορά και παρουσία συνδικαλιστών από το χώρο της ΕΘΕΛ οι οποίοι σε αντίθεση με τη στάση που μέχρι τώρα είχε ακολουθηθεί και από την πρωτοβουλία σωματείων αλλά και από τα σωματεία του ΗΣΑΠ (ανάγκη να φύγουν οι δουλέμποροι) πρακτικά πρότειναν ως καλύτερη λύση να μείνουν οι εταιρείες ενοικίασης αλλά να τηρείται η εργατική νομοθεσία.Με αυτά τα δεδομένα υπάρχει ανάγκη να οργανωθεί μαζική σύσκεψη της Πρωτοβουλίας Σωματείων, μαζί με την ΠΕΚΟΠ, για να συζητήσουμε:α) Ποιες ακριβώς είναι οι προτάσεις και οι διεκδικήσεις σε σχέση με τα ζητήματα που έχουν προκύψει στον ΗΣΑΠ (σημειώνουμε ότι έχουν ήδη οριστεί συνεδριάσεις του ΔΣ του ΗΣΑΠ που θα πάρουν αποφάσεις πάνω σε αυτά τα ζητήματα).β) Ποιες είναι οι συγκεκριμένες κινηματικές δράσεις το επόμενο διάστημαγ) Ποιες άλλες πρωτοβουλίες είναι αναγκαίες. Για το σκοπό αυτό, σε συνεννόηση και με την ΠΕΚΟΠ, έχει οριστεί νέα συνάντηση της Πρωτοβουλίας τη Δευτέρα 13 Απρίλη στα γραφεία των σωματείων
(Ανδρέα Λόντου 6, β΄ όροφος, 8.30 μ.μ., 210-3820537)

ΗΣΑΠ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σήμερα Πέμπτη 2 Απρίλη πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΠΕΚΟΠ, των σωματείων εργαζομένων ΗΣΑΠ (Ενωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ και Σωματείο Ηλεκτροδηγών ΗΣΑΠ), εργαζομένων καθαριστριών/καθαριστών και της «Πρωτοβουλίας 93 πρωτοβάθμιων σωματείων για την αλληλεγγύη στην Κωνσταντίνα Κούνεβα και την κατάργηση του δουλεμπορίου σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα» με τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο του ΗΣΑΠ Αραπατσάκο Χαράλαμπο.
Στη συνάντηση ο νέος διευθύνων σύμβουλος δεσμεύτηκε ότι:
Α) Ενημερώνεται και εξετάζει την καταγγελία της σύμβασης με την ΟΙΚΟΜΕΤ, προκειμένου να προστατευθούν οι εργαζόμενοι/ες, εξετάζοντας τη δυνατότητα οι ίδιοι/ες οι εργαζόμενοι/ες να συνεχίσουν να εργάζονται με σύμβαση έργου απευθείας από τον ΗΣΑΠ μετά την καταγγελία της σύμβασης με την ΟΙΚΟΜΕΤ από τον ΗΣΑΠ και μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του ΑΣΕΠ.
Β) Θα εισηγηθεί στο νέο Δ.Σ. του ΗΣΑΠ την προκήρυξη διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ, ώστε να συμμετέχουν με μοριοδότηση προκειμένου να προσληφθούν οι ήδη εργαζόμενοι/ες και οι ήδη απολυμένες/οι από την εταιρεία ΟΙΚΟΜΕΤ.
Γ) Για τη διαμόρφωση των όρων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ θα συσταθεί αμέσως Επιτροπή που θα αποτελείται από τον ΗΣΑΠ, τα σωματεία εργαζομένων στον ΗΣΑΠ και την ΠΕΚΟΠ, η οποία θα εισηγείται στην Επιτροπή δια του νομικού συμβούλου της και των εκπροσώπων της.
Επειδή για το νέο διευθύνοντα σύμβουλο δεν έχει εκδοθεί το Φ.Ε.Κ. διορισμού του και δεν μπορεί να υπογράψει σήμερα οποιοδήποτε κείμενο, ορίστηκε νέα συνάντηση την Τετάρτη 08/04/09 στις 11.00 π.μ.
Τις παραπάνω δεσμεύσεις τις θεωρούμε νίκη του αγώνα για την κατάργηση του δουλεμπορίου. Καλούμε τις/τους εργαζόμενες/ους σε επαγρύπνηση μέχρι να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις αυτές.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ