ΠΑΛΟΥΚΙ ΛΟΥΚ

Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ!!!

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΑΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Δράσης ενάντια στη Συγκάλυψη της Κρατικής Δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου θεωρεί ότι η επικείμενη για τις 6 Ιούνη αποφυλάκιση - λόγω του νόμου παρέλευσης του 18μηνου - των δύο ειδικών φρουρών πουστις 6 Δεκέμβρη 2008 δολοφόνησαν εν ψυχρώ το 15χρονο μαθητή, είναι αντίθετη στην πραγματική δικαοσύνη και ανοίγει το δρόμο για πολύ επικίνδυνες εξελίξεις στην υπόθεση αυτή.
Καταγγέλουμε τις κρατικές αρχές ότι διευκόλυναν την τακτική κωλυσιεργίας του δικηγόρου Κούγια. Χωρίς την ανοχή τους στον τελευταίο, χωρίς τη μεταφορά της δίκης στην Άμφισσα για να προστατέψουν τον υπάλληλό τους αστυνομικό από τη λαϊκή οργή και να απαλλαχθούν από τις «εντάσεις» μιας υπόθεσης ενοχλητικής για την «κοινωνική ειρήνη» που θέλουν να επιβάλλουν,θα ήταν αδύνατη μια τέτοια εξέλιξη.
Η πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη από εμάς. Οι κρατικές μεθοδεύσεις για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης, την απαλλαγή ή ευνοϊκή μεταχείριση του δολοφόνου θα πέσουν στο κενό. Δε θα ανεχτούμε άλλο να σκυλεύεται η μνήμη του Αλέξανδρου, να προσβάλλεται η οικογένειά του, να λοιδορούνται οι μάρτυρες κατηγορίας, να κατακρίνεται η πολιτική τους δράση και να χρησιμοποιούνται ψευδομάρτυρες φίλοι της Αστυνομίας. Οι κρατικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί που απεργάζονται τη ρεβάνς για ότι συνέβη το Δεκέμβρη του 2008 θα μας βρουν απέναντί τους πιο αποφασισμένους από ποτέ.
Μας δυναμώνουν και μας εμπνέουν οι νέες μαζικές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων και της νεολαίας ενάντια στο διαρκές έγκλημα του ΔΝΤ, της Ε.Ε και της Κυβέρνησης των ανδρεικέλων τους. Κινητοποιήσεις που δε είναι αποκομμένες από την εξέγερση του Δεκέμβρη ούτε μπορούν να ανακοπούν από το όργιο τυμβωρυχίας πάνω στους νεκρούς εργαζόμενους της Μαρφίν, για το τραγικό χαμό των οποίων ευθύνονται ο τραπεζίτης Βγενόπουλος και η Κυβέρνηση. Το έγκλημα του κατηγορούμενου αστυνόμου εξάλλου αποτέλεσε την αρχή ενός εργατικού-λαϊκού πολέμου για την ανατροπή του τρομοκράτους του κεφαλαίου που συνεχίζει να συλλαμβάνει, να χτυπάει, να σκοτώνει και να απειλεί όλο και περισσότερους εργαζόμενους και νέους, όλους αυτούς που αρνούνται να πληρώσουν τη χρεοκοπία του καπιταλιστικού συστήματος, όλους όσοι εξεγείρονται στους δρόμους της χώρας και αμφισβητούν την εξουσία των αφεντικών, αναζητούν μια διέξοδο από τη σημερινή κοινωνική μιζέρια, δίνοντας ένα διεθνές μήνυμα αγώνα και ελπίδας σε όλους τους καταπιεσμένους.
Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Δράσης Ενάντια στη Συγκάλυψη της Κρατικής Δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου δημιουργήθηκε προκειμένου να μην αφήσει μια υπόθεση που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη στα χέρια της μεροληπτικής «δικαιοσύνης» τους που τόσες φορές στο παρελθόν έχει ρίξει στα μαλακά κρατικούς-παρακρατικούς εγκληματίες. Καταγγέλουμε όλους τους εμπλεκόμενους θεσμικούς φορείς για τα μέχρι τώρα γεγονότα στην Άμφισσα. Δεν τους εμπιστευόμαστε και τους προειδοποιούμε: το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα δε ξεχνά-δε συγχωρεί-θα πάρει την εκδίκησή του και θα δικαιώσει τον αγώνα για τη ζωή και την ελευθερία
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους μαθητές, τους φοιτητές, πολιτικές οργανώσεις, συλλογικότητες, στέκια, συνδικαλιστικούς φορείς και κινήσεις, κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο και κάθε κοινωνικό αγωνιστή, να έρθειστη Συνέλευση της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας, την Πέμπτη 27 Μάη, 7 μμ στο Πολυτεχνείο, για να συζητήσουμε τη σημασία της οργάνωσης ενός αγώνα σε όλη τη χώρα, ενάντια στην επιχείρηση συγκάλυψης της κρατικής δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Όχι άλλη αδράνεια και καθυστέρηση! Η υπεράσπιση του Αλέξανδρου είναι υπόθεση τιμής και μεγάλης κρισιμότητας για τους σημερινούς μας ιστορικούς αγώνες!
-Απαιτούμε τη συνέχιση της φυλάκισης των δύο δολοφόνων ειδικών φρουρών! Να καταδικαστούν σε ισόβια κάθειρξη! Να δικαστούν και να καταδικαστούν οι προϊστάμενοί τους στο Α.Τ Εξαρχείων, τη ΓΑΔΑ, το ελληνικό κοινοβούλιο!
-Καμία ανοχή στην κρατική βία! Μαζική εργατική δράση για την ανατροπή του τρομοκράτους και της Κυβέρνησης του κεφαλαίου!