ΠΑΛΟΥΚΙ ΛΟΥΚ

Τρίτη, 21 Απριλίου 2009

ΕΥΡΩΠΑΪΣΤΑΝ...


Τους 7.720 αγγίζει ο αριθμός των αστέγων στη χώρα μας, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς οι οικονομικοί μετανάστες και οι αθίγγανοι.
Από αυτούς οι 1.665 ζουν στον δρόμο, οι 1.117 φιλοξενούνται σε νυχτερινά καταφύγια και ξενώνες, ενώ 4.938 άνθρωποι ζουν σε μη ασφαλή ή ακατάλληλα καταλύματα.
Οι περισσότεροι άστεγοι καταγράφονται στην Αττική, με τον αριθμό τους να φτάνει τους 5.324.

Στη Θεσσαλονίκη ο αριθμός των αστέγων φτάνει στους 552 ενώ στην Αχαΐα ζουν 415. Ακολουθούν ο Έβρος με 275 άστεγους και η Λάρισα με 111.
Πολλοί από αυτούς που στερούνται στέγης είναι άνθρωποι που έχουν μόλις αποφυλακιστεί ή έχουν πάρει εξιτήριο από νοσοκομεία. Όσοι από τους άστεγους δεν ζουν στο δρόμο, διαμένουν σε ξενώνες φιλοξενίας, σε καταφύγια γυναικών, φιλοξενούνται προσωρινά από συγγενείς και φίλους κάνουν παράνομες υπενοικιάσεις, παράνομη χρήση χώρων ή κτιρίων και καταπατήσεις γης.
Επίσης, περίπου 2.730 άτομα ζουν σε ανεπαρκή καταλύματα, δηλαδή σε τροχόσπιτα, κοντέινερ, καταυλισμούς, σκηνές, παραπήγματα, οικισμούς θυμάτων φυσικών καταστροφών, καταστήματα κι αποθήκες, αλλά ακόμη και σε στάνες!


ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, ΑΓΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΥΠΟΤΕΙΘΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!!!ΚΑΠΟΙΟΙ 300 ΤΡΩΝΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΜΑΣΕΛΕΣ ΥΠΟ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΣΥΛΟ, ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ...ΞΕΦΤΙΛΑ!!!
ΠΗΓΗ: Το Βήμα, Το Έθνος