ΠΑΛΟΥΚΙ ΛΟΥΚ

Δευτέρα, 6 Απριλίου 2009

ΠΕΡΑΣΕ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ...

Πέρασε ένας χρόνος όπου λείπει απο κοντά μας ο αγωνιστής Σταύρος Μιχαλακάκος, παρόλο όπου δεν τον λύγισαν τα επανειλημμένα βασανιστήρια της χούντας δυστυχώς τον νίκησε ο καρκίνος, είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έχω γνωρίσει, ο οποίος είχε ασχολήθηκε με την πολιτική και τον συνδικαλισμό και πέθανε χωρίς να έχει πλουτίσει και χωρίς να έχει ζήσει στις πλάτες άλλων, έζησε φτωχά αλλα αξιοπρεπώς στηρίζοντας την οικογένεια του και τον τόπο του. Θα χρησιμοποιήσω κλείνοντας λίγες δικές του κουβέντες: ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ: Η ΟΜΑΔΑ ΣΟΥ, Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ, ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΕΣΥ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟ, ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΤΟ ΧΑΛΑΣΕΙ........
Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΣ γεννήθηκε το 1945. Καταγόταν από τη Μάνη. Από τα 14 χρόνια του εργαζόταν σε ναυπηγείο στο Πέραμα και το βράδυ πήγαινε στο Α΄ Γυμνάσιο Πειραιά. Στο μαθητικό κίνημα είχε αξιόλογη αγωνιστική δραστηριότητα. Προερχόταν από οικογένεια με αγωνιστικές παραδόσεις, η οποία ήταν ταγμένη στο ΚΚΕ. Αλλά και ο ίδιος από έφηβος είχε τάξει τον εαυτό του στο δρόμο του αγώνα.
Είχε εκλεγεί για έξι τετραετίες Δημοτικός Σύμβουλος με τη Δημοτική Κίνηση «Πέραμα Σύγχρονη Πόλη», στο συνδυασμό του Γιάννη Πατσιλινάκου. Επίσης διετέλεσε και αντιδήμαρχος. Το 1982 ήταν υπηρεσιακός Δήμαρχος.
Παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα, εξακολουθούσε να αγωνίζεται και να προτρέπει και τους άλλους να μην υποστείλουν τη σημαία του αγώνα στις διεκδικήσεις της εργατικής τάξης και της πόλης.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει Σταύρο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου