ΠΑΛΟΥΚΙ ΛΟΥΚ

Τρίτη, 7 Απριλίου 2009

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑΡΑΞΕΙ ΣΤΗΝ ΡΕΜΟΥΛΑ!

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟτης Δικαιοσύνης βρίσκεται ένα ακόμη γαλάζιο σκάνδαλο, αυτή τη φορά στο Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), που φέρεται να έχει σχέση με αδιαφανείς προσλήψεις οι οποίες συνδέονται με κατασπατάληση δημοσίου χρήματος.
Μέσα στις 3.500 σελίδες, που αποτελείται η δικογραφία, περιγράφονται σοβαρότατες αξιόποινες πράξεις, όπως απάτη σε συνδυασμό μάλιστα με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου, ψευδείς βεβαιώσεις και παράβαση καθήκοντος, για τις οποίες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Χαράλαμπος Λακαφώσης, έπειτα από προκαταρκτική εξέταση, άσκησε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου του ΚΕΕΛΠΝΟ την τελευταία πενταετία, για τον οποίο έχουν προκύψει ενδείξεις συμμετοχής του στην υπόθεση.

Ο φάκελος με τις οικονομικές ατασθαλίες έχει ήδη διαβιβαστεί στον 2ο ειδικό ανακριτή Δημήτρη Οικονόμου, ο οποίος- σύμφωνα με πληροφορίες- αναμένεται να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό στη διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς στις κατηγορίες περιλαμβάνονται εκτός από κακουργήματα και πλημμεληματικές πράξεις, για τις οποίες υπάρχει κίνδυνος παραγραφής. Αξίζει να σημειωθεί ότι για ίδια υπόθεση είχε προηγηθεί έρευνα από ελεγκτές του υπουργείου Υγείας, οι οποίοι συνέταξαν πόρισμα, αποτελούμενο από 140 σελίδες, στο οποίο περιγράφουν αναλυτικά τις περιπτώσεις εκείνες που θεωρήθηκαν «ύποπτες». Οι ατασθαλίες Σύμφωνα με πληροφορίες στο πόρισμα διαπιστώθηκαν:

●Ασυνήθιστες προσλήψεις διοικητικών υπαλλήλων, αν και υπήρχε ανάγκη επιστημονικού προσωπικού, οι οποίοι στη συνέχεια διατέθηκαν ή αποσπάστηκαν σε άλλους φορείς, όπως το υπουργείο Υγείας ή η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Πολλές από τις επίμαχες προσλήψεις μάλιστα φέρεται να έχουν γίνει χωρίς την έγκριση της Τριμελούς Επιτροπής.

● Συμβάσεις χιλιάδων ευρώ με απευθείας αναθέσεις σε εταιρείες που ασχολούνται με την προστασία από τη βιοτρομοκρατία.

● Αναθέσεις έργου σε ιδιωτική εταιρεία φύλαξης (σεκιούριτι) έναντι συγκεκριμένου αντιτίμου, που εκ των υστέρων διπλασιαζόταν.

● Αλλοίωση αποφάσεων που ελάμβαναν κατά καιρούς μέλη των διοικήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ για επιδόματα εργαζομένων.
ΠΗΓΗ:ΤΑ ΝΕΑ

1 σχόλιο: