ΠΑΛΟΥΚΙ ΛΟΥΚ

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2009

ΤΡΑΒΕΣΤΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΑΝΕ ΕΦΕΣΗ....

Στο «κενό» έπεσε η προσφυγή στο ΣτΕ αστυφύλακα που αποτάχθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. επειδή τον Μάιο του 2000 συνελήφθη, καθώς περιφέρονταν ενδεδυμένος με προκλητική γυναικεία ενδυμασία στο άλσος που ευρίσκεται απέναντι από την φοιτητική εστία Ζωγράφου επί των οδών Ούλωφ Πάλμε και Ευφρονίου.
Την ημέρα, μάλιστα, της σύλληψης του, έφερε μαζί του μια πλαστική τσάντα, η οποία περιείχε γυναικεία ρούχα.Το ΣτΕ έκρινε νόμιμη την απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού συμβουλίου, που έκρινε ότι η συμπεριφορά του αστυφύλακα περιέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα (άρθρο 9 Π.Δ. 22/1996) που θίγει την τιμή, την υπόληψη και το κύρος του ιδίου και του Σώματος της ΕΛΑΣ.
Ο πρώην αστυφύλακας κατέθεσε στο πειθαρχικό ότι «ήταν μια επιπολαιότητα να ντυθεί γυναίκα και τίποτα παραπάνω». Ο δικηγόρος του υποστήριξε ότι ο πελάτης του «δεν είναι ομοφυλόφιλος» και ότι «το ψυχολογικό του υπόβαθρο δεν είναι καλό», καθώς και ότι αρμόδιο να κρίνει την τύχη του αστυνόμου είναι η ανωτάτη υγειονομική επιτροπή της ΕΛΑΣ.
Οι συνάδελφοί του στο πειθαρχικό συμβούλιο δεν δέχθηκαν τους ισχυρισμούς του, καθώς μάλιστα από το βιβλιάριο υγείας δεν προκύπτει ουδεμία ψυχική νόσος.Ως «ανειλικρινή» απέρριψε το πειθαρχικό συμβούλιο τον ισχυρισμό του ότι περιφέρονταν στο άλσος με γυναικεία ενδύματα με «αποκλειστικό σκοπό να συλλάβει άτομο που είχε κλέψει στον ίδιο χώρο την αθλητική του φόρμα με 968 ευρώ» καθώς την ημέρα της σύλληψής του δήλωσε την κλοπή ενός μπουφάν με 300 ευρώ και όχι φόρμας με 968 ευρώ ενώ ποτέ δεν δήλωσε κλοπή φόρμας και χρημάτων στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου.
Επίσης, οι δικαστές δεν δέχθηκαν τους ισχυρισμούς του πρώην αστυφύλακα ότι η απομάκρυνσή του παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την ίση μεταχείριση ανδρών και γυναικών στον τομέα της επαγγελματικής απασχόλησης. Και αυτό γιατί η απόταξη από την ΕΛΑΣ, δεν επιβλήθηκε λόγω του φύλου ή της σεξουαλικής του ταυτότητας, αλλά επειδή με «την πράξη του προκάλεσε το δημόσιο αίσθημα, με συνέπεια να θιγεί η υπόληψη τους ως αστυνομικού και το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας».
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2 σχόλια: