ΠΑΛΟΥΚΙ ΛΟΥΚ

Σάββατο, 4 Απριλίου 2009

ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ.......

στο ΒΗΜΑ λοιπον, δημοσιεύτητκε η παρακάτω συνέντευξη όπου ο υπουργός δημόσιας αταξίας και χουντοφροσύνης κύριος φασιστογιαννάκης είπε τα παρακάτω:

- Πολλοί είναι αυτοί που είπαν, ακούγοντας τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ,ότι επιχειρείτε να κάνετε τη χώρα μια απέραντη φυλακή.

«Κάνουμε αυτό που θέλει η κοινωνία» . εγώ δηλαδή όπου δέν τα θέλω αυτά δεν ανήκω σε αυτήν την κοινωνία; που να πάω;

- Και τι είναι αυτό που θέλει;Τις κάμερες;Τις ομάδες Δέλτα με τις εντούρο μηχανές; Τις έρευνες κατ΄ οίκον;

«Θέλει τάξη. Αντιμετωπίζουμε μια έκτακτη κατάσταση: αυξημένη εγκληματικότητα, επαναδραστηριοποίηση της τρομοκρατίας, δράση αναρχικών. Τα μέτρα που παίρνουμε, κινούνται εντός των νόμιμων πλαισίων που λαμβάνονται παγκοσμίως σε όλες τις δημοκρατικές χώρες. Τηρούμε τις αρχές της αναλογικότητας και της αναγκαιότητας. Είμαι απόλυτος. Δεν κάνω πίσω. Οποιοδήποτε κι αν είναι το προσωπικό πολιτικό κόστος. Μισερές δουλειές δεν μου αρέσει να κάνω. Δεν θα επιτρέψουμε την μπαχαλoπoίηση της χώρας». Τα ίδια ακριβώς περι τάξεως και νοσήματος του έθνους λέγατε όταν μας βάλατε στον γύψο!και μήν ξεχνάτε ότι εσείς εκείνη την περίοδο ήσασταν διορισμένος εισαγγελέας.

- Εδώ πυροβολούν εν ψυχρώ αστυνομικούς, όπως συνέβη στην Κυψέλη. Πώς θα αποτρέψετετην μπαχαλοποίηση;

«Πρέπει οι πολίτες να συμπαραστέκονται στο έργο της Αστυνομίας και όχι να το παρεμποδίζουν με οποιονδήποτε τρόπο σε ένα κακώς νοούμενο πνεύμα συμπαράστασης σε διάφορα πρόσωπα που μπορεί να είναι και κακοποιοί. Οι αστυνομικοί θέλουν συμπαράσταση απ΄ όλη την κοινωνία. Ο,τι σοβαρό έγκλημα, και σας το σημειώνω αυτό, έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, έγινε από αλλοδαπούς». ααααα καινούριο αυτό!τι εννοείτε ότι θέλουν συμπαράσταση; όταν όλα αυτά τα γουρουνάκια υπερβαίνουν το καθήκον τους εις βάρος μας καθημερινά εμείς απο πού θα βρούμε συμπαράσταση;;;

- Τι σχέδιο αλήθεια ετοιμάζετε για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας;

«Η εγκληματικότητα δεν παρατηρείται μόνο στις μεγάλες πόλεις, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Πρέπει να φροντίσουμε και το υπόλοιπο κομμάτι της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Αυτό σχεδιάζουμε τώρα». τώρα μάλιστα δέσαμε!

- Οι προσλήψεις πώς θα γίνουν, με ποια κριτήρια;

«Θέλουμε άτομα ικανά και αποτελεσματικά, κατά προτίμηση να έχουν υπηρετήσει στα ΟΥΚ, στα ΛΟΚ, στους αλεξιπτωτιστές, να έχουν κάποια εμπειρία, να τους εκπαιδεύσουμε κατάλληλα και σε τέσσερις μήνες να τους έχουμε μάχιμους στην προστασία των πολιτών. Οι προσλήψεις θα γίνουν με πλήρη διαφάνεια». μάλιστα δηλαδή ότι εμπειρία είχε και ο δολοφόνος κορκονέας, θέλετε δηλαδή να τους κάνετε περισσότερους!όταν βγαίνατε στα παράθυρα οι τσιρκολάνοι της βουλής για να βγάλετε την ουρά σας απέξω και αποποιύσασταν τις ευθύνες σας κκαι λέγατε όχι ο κορκονέας επι πασοκ προσλήφθηκε αλλα επι νδ εκπαιδεύτηκε...ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ? ΠΑΛΙ ΡΟΜΠΟΚΟΠ ΕΙΔΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ;;;

- Με τους κουκουλοφόρους τι θα κάνετε;

«Τη στιγμή που βρήκαμε τα πρώτα γκαζάκια εγκαταλειμμένα σε δρόμους και σε σακούλες, έγινε το πρώτο βήμα. Το δεύτερο έγινε πριν από λίγες ημέρες στα Εξάρχεια. Υπήρξε εμπλοκή αστυνομικών με τους αναρχικούς. Οι αστυνομικοί έδειξαν αποφασιστικότητα. Τους έριξαν απλώς κάτι μπουκαλάκια με νερό και ένα πόδι καρέκλας και έφυγαν. Δεν έκατσαν να δώσουν μάχη. Σχεδιάζουμε πολύ προσεκτικά τις κινήσεις μας. Θέλουμε χρόνο και μετά θα μας κρίνετε από το αποτέλεσμα». μήπως τελικά να τους ακούσετε τι έχουν να πούν; νέα παιδιά είναι! δεν είναι περίεργο όπου τόσα χρόνια ακόμη το ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΥΡΙΑ ακούγεται???

- Θα γίνονται τώρα και έρευνες κατ΄ οίκον;Τι αλλάζει στη νομοθεσία για τις έρευνες αυτές;

«Τίποτα δεν αλλάζει στον νόμο. Οπως γίνονταν ως τώρα οι έρευνες, έτσι θα συνεχίζονται να γίνονται. Ο,τι προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία». όπως έγινε δηλαδή με την δικηγόρο στα εξάρχεια όπου γύρισε σπίτι της και το βρήκε άνω κάτω και με σπασμένη την πόρταμ πήγε λοιπόν στο ατ εξαρχείων για να καταγγείλει κλοπή και η απάντηση που πήρε ήταν: ΕΜΕΙΣ ΗΜΑΣΤΑΝ ΚΑΝΑΜΕ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΣ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΤΖΟΥΝΗ -όπου γουστάρετε μπαίνετε!

- Και με τις έρευνες για την τρομοκρατία τι γίνεται;

«Γίνεται μια σημαντική εργασία, από ικανούς αξιωματικούς, αλλά δεν θέλω ακόμη να επεκταθώ». «Αν λειτουργούσαν κάμερες στο Κολωνάκι» αυτό το ικανούς με τρομάζει!

- Οι κάμερεςπότε θα αρχίσουν να λειτουργούν;

«Κοιτάξτε, αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμες 270 κάμερες του C4Ι, με κάποιες από αυτές κατεστραμμένες. Υπάρχουν άλλες 200 του ΥΠΕΧΩΔΕ για την κυκλοφορία στους δρόμους και άλλες 40 της Αστυνομίας για διαχείριση της κυκλοφορίας. Δυνατότητα αποθήκευσης στοιχείων σε δισκέτες έχουν μόνον οι πρώτες 270 κάμερες. Αυτές ως τώρα ενεργοποιούνταν μόνο με εντολή του εισαγγελέα. Θέλουμε τώρα να λειτουργούν συνεχώς, ύστερα φυσικά από νομοθετική ρύθμιση, χωρίς την παρέμβαση του εισαγγελέα. Πιστεύουμε ότι θα συμβάλουν στην προστασία των πολιτών».

βάλτε και μία στην βουλή να βλέπουμε και εμείς κάθε πότε πάτε στην βουλή γιατί όλο άδεια είναι τα έδρανα............

1 σχόλιο:

  1. Έλα μωρέ με τον μπούρδα. Σε λίγα μηνάκια θα ασχολείται μόνο με τον κήπο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή