ΠΑΛΟΥΚΙ ΛΟΥΚ

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2010

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΕΙΠΕ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΕΦΕΤΩΝ ΠΑΤΡΑΣΤου ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 1.2.2010

Οχι στο κουκούλωμα των ευθυνών για εκείνους που προκάλεσαν την τραγωδία στην Ηλεία, με τους 46 νεκρούς το καλοκαίρι του 2007, αποφάσισε έστω και αργά η Δικαιοσύνη.

Με διάταξη του εισαγγελέα Εφετών Πατρών απορρίφθηκε η υπ' αριθμ. 42/2009 διάταξη της εισαγγελέως Πρωτοδικών Ηλείας, η οποία είχε προκαλέσει σάλο πανελλαδικά, καθώς με βάση το σκεπτικό της, που είχε αποκαλύψει η «Ε», ουδείς εκ των αρμοδίων ευθύνεται για τις πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία με τους δεκάδες νεκρούς και τις ανυπολόγιστες υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με την 6/2010 διάταξη του εισαγγελέα Εφετών Πατρών και μετά την προσφυγή των συγγενών των νεκρών, ακυρώνεται η περιβόητη διάταξη και δίνεται εντολή να συσχετιστεί η δικογραφία με εκείνη που εκκρεμεί στην κύρια ανάκριση. «Η διάταξη αυτή εκδόθηκε καθ' υπέρβασή της δικαιοδοσίας της εισαγγελέως που της παρέχεται από τον νόμο και επομένως είναι άκυρη, λόγος που λαμβάνεται υπ' όψιν αυτεπαγγέλτως από τον εισαγγελέα Εφετών Πατρών», σημειώνεται στο σκεπτικό της νέας δικαστικής απόφασης του εισαγγελέα Εφετών Πατρών.

«Νιώθουμε δικαιωμένοι και ικανοποιημένοι από τη συγκεκριμένη δικαστική εξέλιξη. Περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη να οδηγήσει στο δικαστήριο και να τιμωρήσει όλους εκείνους που με τα εγκληματικά τους λάθη ή τις παραλείψεις τους προκάλεσαν τόσο πόνο στις οικογένειές μας και αυτή την τεράστια καταστροφή στην Ηλεία. Ζητάμε να επισπευστούν οι διαδικασίες της κύριας ανάκρισης και να υπάρξουν επιτέλους ποινικές διώξεις», δήλωσαν στην «Ε» ο τραγικός πατέρας Γιώργος Παρασκευόπουλος, που έχασε τα τέσσερα ανήλικα παιδιά του, τη σύζυγό του και τη μητέρα του μέσα στις φλόγες, και η Χριστίνα Δρακοπούλου, η αδερφή του ηρωικού δασοπυροσβέστη που πέθανε πάνω στο καθήκον στη στροφή του θανάτου, στις παρυφές της μαρτυρικής Αρτέμιδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου