ΠΑΛΟΥΚΙ ΛΟΥΚ

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010

Η υγεία νοσεί....

Την παρέμβαση εισαγγελέα, τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης και την παραπομπή σε πειθαρχικά συμβούλια ή στον Ιατρικό Σύλλογο, προτείνουν οι Επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας στην ετήσια έκθεση πεπραγμένων του 2008 (καλά ρε λαμόγια του 2008 τώρα την στείλατε; τι πρέπει να υποθέσω ότι η Ν.Δ. την έκρυβε και ότι όλως τυχαίως το ΠΑΣΟΚ την ξέθαψε;)για προβλήματα που διαπίστωσαν σε ελληνικά νοσοκομεία.
Η έκθεση δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, Πέμπτη, και σε αυτήν διαπιστώνονται σοβαρά προβλήματα σε αρκετά νοσοκομεία, τα οποία όμως δεν κατονομάζονται.
Όπως αναφέρουν τα Νέα, καταγράφονται -μεταξύ άλλων- παρατυπίες, παρανομίες (π.χ πλαστογραφία ιατρικών γνωματεύσεων), γιατροί που απουσίαζαν από τη θέση τους την ώρα που ασθενής με εγκεφαλικό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και τελικά πέθανε, καθήλωση παιδιών σε παιδιατρικό νοσοκομείο, βρώμικοι θάλαμοι και άλλες εγκαταστάσεις, λειτουργία ιδιωτικού ιατρείου στο νοσοκομείο, χρηματισμός και αυταρχικές συμπεριφορές, προβληματική αποκομιδή των ιατρικών αποβλήτων κ.ά.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε παιδιατρικό νοσοκομείο διαπιστώθηκε ότι στη Μονάδα Επειγόντων Περιστατικών δεν γίνεται διαχωρισμός κατά ηλικία και παρατηρείται έλλειψη βασικής υλικοτεχνικής υποδομής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου