ΠΑΛΟΥΚΙ ΛΟΥΚ

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2010

Ξεχάσαμε τον Ασωπό

Τον περασμένο μήνα "έπαιξε" η παρακάτω παρέμβαση στην βουλή, και υποτίθεται ότι αυτές τις ημέρες θα "γινόταν" κάτι...είδατε κάτι;ακούσατε τίποτε; Φυσικά όχι!!! Ο μπρόκοβιτς στην αμερική έγινε μέχρι και ταινία διότι έτρεξε μία παρόμοια υπόθεση μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα με ασθενές χρώμιο όπου οι τότε ενδείξεις ήταν 5,5 φορές χαμηλότερες απο την μόλυνση όπου έχει γίνει στον ποταμό Ασωπό...
Τί πρέπει να γίνει να κατέβει όλη Θήβα,Βοιωτία,Ωρωπός,Τανάγρα,Μαλακάσα και να πάνε να αποκλείσουν στο Καστρί; ή μήπως να βάλουν με το ζόρι να πιεί ο παπαντρίκος ένα μπουκάλι νερό απο αυτό που πίνουν οι κάτοικοι τόσα χρόνια...ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΞΑΝΑ

"Ονόματα 17 εταιριών, καθώς και 11 δημόσιων προσώπων με ευθύνες για σοβαρά προβλήματα νομιμότητας στις αδειοδοτήσεις επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή του Ασωπού, έδωσε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος.Τα ονόματα περιέχονται σε Έκθεση Ελέγχου του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, και είχαν εξαιρεθεί από τη δημοσιοποίηση της έκθεσης, το Μάρτιο του 2008. Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κ. Τρεμόπουλος έκανε λόγο «για διαπλοκή και πολιτική συγκάλυψης στο θέμα του Ασωπού απο τα δυο μεγάλα κόμματα».
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά αρκετά απο τα πρόσωπα που αναφέρονται στην έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή είναι στη Βουλή. Παράλληλα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ευρωβουλευτής αναφέρει ότι «τα στοιχεία της Έκθεσης Ελέγχου αναδεικνύουν την εγκληματική διαπλοκή μεγάλης έκτασης ανάμεσα στις βιομηχανίες, τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και την αυτοδιοίκηση της περιοχής».
«Επιβεβαιώνουν, επίσης, την υποψία ότι η παρέμβαση της προηγούμενης κυβέρνησης στο Σώμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος το 2005 εξυπηρετούσε συμφέροντα συγκάλυψης του συγκεκριμένου περιβαλλοντικού εγκλήματος.
Είναι πλέον ώρα να σταματήσει άμεσα η ρύπανση, να αποδοθούν ποινικές και διοικητικές ευθύνες και να επιβαρυνθούν οι ρυπαίνοντες το κόστος της αποκατάστασης και των αποζημιώσεων. Η κυβέρνηση οφείλει να ανακοινώσει τι συνέχεια έχει δοθεί στις σοβαρότατες διαπιστώσεις και τις προτάσεις της Έκθεσης» πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων.

Οι 17 εταιρείες από την περιοχή του Ασωπού που, σύμφωνα την έκθεση, βρέθηκαν με προβλήματα νομιμότητας στις άδειες που τους είχαν χορηγηθεί, είναι οι ακόλουθες:


ALUMINCO Α.Ε.,
EUROPA PROFIL ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ Α.Ε.,
ΕΛΒΑΛ, Α.Ε.,
ΜΑΪΛΛΗΣ ΑΕΒΕ,
ICR ΙΩΑΝΝΟΥ,
BERLING ΑΒΕΕ,
VIOMETALE,
PROFILCO Α.Ε.,
ΓΑΛΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΒΕΕ ΠΡΟΤΑΛ ΑΒΕΕ,
ΜΑΣΤΕΡΣΩΛ ΧΟΥΣΤΟΥΛΑΚΗΣ ΕΠΕ,
ΑΡΣΕΝΙΔΗΣ ΑΕΒΕ, ΕΤΕΜ ΑΕ,
ΒΑΦΙΚΗ Α.Ε.,
ΕΠΑΛΜΕ Α.Ε.,
SIRCA HELLAS ΑΒΕΕ & ΣΤΕΡΓΙΟΥ Π. ΝΙΚΟΛΑΟΣ.

Τα 11 δημόσια πρόσωπα για τα οποία η έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης ζητά διερεύνηση ευθυνών, είναι:
Ο (πρώην) Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Αθανάσιος Σκορδάς.
Ο πρώην περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Κωνστ. Έξαρχος.
Ο πρώην Γεν. Γραμματέας της Νομαρχίας Βοιωτίας Στ. Καστρινάκης.
Ο Νομάρχης Βοιωτίας Κλ. Περγαντάς.
Ο πρώην Νομάρχης Βοιωτίας Ν. Στάμος.
Η αντινομάρχης Βοιωτίας Αριάδνη Αγάτσα.
Η Βοηθός Νομάρχης Βοιωτίας Βασιλική Τσονόγλου-Βυλλιώτη.
Ο Βοηθός Νομάρχης Βοιωτίας Δήμος Παπαναγιώτου.
Ο πρώην Βοηθός Νομάρχης Βοιωτίας Μ. Λύγγος.
Ο Προϊστάμενος Γεν. Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε Ι. Βουρνάς
Ο πρώην Γεν. Διευθυντής του Υπουργείου Ανάπτυξης Γ. Τσούκας.
Με όλο αυτό το χαφιεδότσουρμο, θα γίνει κάτι; θα πανε φυλακή, θα απαγγελθούν κατηγορίες; είναι επίορκοι; γιατί δεν δημοσιοποιείτε και τις διευθύνσεις τους να παέι ο κόσμος να καταθέσει τις αντιρήσεις τους επι του θέματος;

Σημειώνεται ότι στο Συμβούλιο της Επικρατείας εκκρεμεί προσφυγή του Ινστιτούτου Τοπικής Αειφόρου Ανάπτυξης και Πολιτισμού (ΙΤΑΠ) και της οργάνωσης «Πολίτες για τη Αειφορία» για ακύρωση της άρνησης της Νομαρχίας Βοιωτίας να ανακαλέσει τις παράνομες άδειες των εταιρειών EΠAΛME, E.A.B., MAΪΛΛHΣ, EUROPA PROFIL AΛOYMINIO και ALUMINCO. Η τελική απόφαση του ΣτΕ αναμένεται τον επόμενο μήνα." (σκαι.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου