ΠΑΛΟΥΚΙ ΛΟΥΚ

Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2009

Vodafone: ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΚΕΡΔΙΣΑΤΕ.....ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΑΣ!!!

Απολύθηκε μετά από κλήρωση
Μπόνους περίμεναν να λάβουν οι εργαζόμενοι. Ξέσπασε σε λυγμούς η άτυχη κοπέλα, που το όνομά της ήταν στο μοιραίο χαρτάκι
Υπάλληλος απολύθηκε ύστερα από κλήρωση που έγινε από τον υπεύθυνο του καταστήματος που εργαζόταν.
Αυτό το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη σε κατάστημα της Vodafone στην Πάτρα και έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τα σωματεία των εργαζομένων.
Ο υπεύθυνος του καταστήματος έπρεπε να απολύσει έναν από τους υπαλλήλους, αλλά δεν ήξερε ποιον να επιλέξει και σκέφτηκε να... βάλει μπροστά την κληρωτίδα.
Ετσι πήγε στο κατάστημα και όταν έκλεισε, παρακάλεσε τους εργαζομένους να παραμείνουν ζητώντας τους να γράψουν τα ονόματά τους σε ένα χαρτάκι. Στη συνέχεια τα δίπλωσε, τα έβαλε σε μία γυάλα και όλοι οι εργαζόμενοι θεώρησαν ότι θα γίνει κλήρωση για μπόνους από την εταιρεία.
Επεσαν, όμως, από τα σύννεφα, αφού μόλις ο υπεύθυνος τράβηξε ένα από τα χαρτάκια και σε αυτό αναγραφόταν το όνομα μίας κοπέλας ανακοίνωσε την απόλυσή της.
ΞέσπασεΗ εργαζόμενη ξέσπασε σε λυγμούς μην μπορώντας να πιστέψει αυτό που συνέβη, ενώ όλοι οι εργαζόμενοι είχαν μείνει άφωνοι.
Η εξήγηση που έδωσε ο υπεύθυνος του καταστήματος ήταν ότι λόγω της οικονομικής κρίσης έπρεπε να γίνει μείωση προσωπικού, χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις στην κοπέλα που ζητούσε να μάθει τον λόγο της απόλυσής της.
Η κοπέλα προτίθεται να προχωρήσει και σε επίσημη καταγγελία στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας, ο πρόεδρος του οποίου μιλά για ένα περιστατικό που αγγίζει τα όρια της παράνοιας.
«Είναι όντως πρωτόγνωρο. Γνωρίζαμε για κληρώσεις λαχείων ή για μπόνους, αλλά το να φτάσουν κάποιοι εργοδότες να κληρώνουν και απολύσεις είναι ασύλληπτο. Εχω μιλήσει με την εργαζόμενη και περιμένω να έρθει για να δούμε αν ήταν παράνομη η απόλυσή της. Βέβαια όλο αυτό προσβάλει και την προσωπικότητα ενός εργαζομένου», τονίζει ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας Αντώνης Καλής.
Λίνα Μπάστα«έθνος» /φώτο παλούκι

3 σχόλια:

 1. Η vodafone είναι από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν όταν πήγα στην Ινδία όπου έβλεπε χιλιάδες στους δρόμους να μην έχουν να φάνε και όλοι με ένα κινητό στο χέρι και σε κάθε γωνία αφίσα vodafone. Χειρότερη και από την coca-cola... Ποιο εύκολα βρήκα κάρτα εκεί παρά κάτι να πιώ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η κοπέλα δουλεύει και στο TELE TIME (τοπικός τηλεοπτικός σταθμός) και έτσι το θέμα έχει ακουστεί αρκετά στην μικρή μας πόλη...
  Για να δούμε, αν η επόμενη διαδήλωση κάνει έκτακτο δρομολόγιο και περάσει μία βόλτα μπροστά από τη συγκεκριμένη Vodafone, πόσοι θα βρεθούν να πουν για τους αλήτες που σπάνε τις περιουσίες του κόσμου;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. χθες το έδειξαν και οι ειδήσεις. Πάντως να πεις στους αλήτες να περάσουν και από καμια wind γιατί με έχουν κατακλέψει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή