ΠΑΛΟΥΚΙ ΛΟΥΚ

Τρίτη, 14 Απριλίου 2009

Ο ΖΑΡΤΙΝΙΕΡΑΣ ΠΗΡΕ ΠΡΟΑΓΩΓΗ!!!!!ΞΕΦΤΙΛΑ....

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
210 6977505
Αθήνα, 03-03-2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Βασίλειου Τσιατούρα τοποθετήθηκαν οι τέσσερις Αντιστράτηγοι της Ελληνικής Αστυνομίας.

· Ο Αντιστράτηγος Ιωάννης Μπούτσικας αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας,

· ο Αντιστράτηγος Χρήστος Φράγγος αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Προϊσταμένου του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας,

· ο Αντιστράτηγος Αποστολίδης Στέργιος αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Γενικού Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος και

· ο Αντιστράτηγος Οικονόμου Ελευθέριος αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Γενικού Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος.
Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι καταγγέλλει την προαγωγή του Στέργιου Αποστολίδη σε αντιστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ. και την τοποθέτησή του ως Γενικού Επιθεωρητή Β. Ελλάδας, ως μία ακόμη χαρακτηριστική περίπτωση ατιμωρησίας για την αστυνομική βία. Ο κ. Αποστολίδης, ο οποίος υπηρετούσε ως Διευθυντής Ασφάλειας Θεσ/νίκης όταν έλαβε χώρα το περιστατικό της «ζαρντινιέρας», ήταν αυτός που υπέγραψε το πρώτο υπηρεσιακό σήμα, χαρακτηρίζοντας τον ξυλοδαρμό του Αυγουστίνου Δημητρίου από αστυνομικούς, ως «αυτοτραυματισμό». Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 20 Νοεμβρίου 2006, τρεις μόλις μέρες μετά τον ξυλοδαρμό του Κύπριου φοιτητή, ο κ. Αποστολίδης βγαίνοντας σε δελτίο γνωστού τηλεοπτικού σταθμού είχε υπερασπιστεί την εκδοχή της «ζαρντινιέρας», ενώ, παράλληλα προβαλλόταν το βίντεο που σόκαρε το πανελλήνιο. «Έγιναν τα πράγματα όπως σας είπα, έπεσε σε ζαρντινιέρα» και «Δεν δέχομαι ότι δεμένο με χειροπέδες εδάρη το παιδί» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά. Ο Αυγουστίνος Δημητρίου το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου του 2006, καθώς περπατούσε σε κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης κι ενώ, η πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου είχε ολοκληρωθεί αρκετές ώρες πριν, έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς με πολιτικά, οι οποίοι φορώντας έχοντας καλύμένο το πρόσωπο τους, τον πλησίασαν και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν, ενώ, δίπλα στέκονταν ένστολοι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν το θέαμα.
ΔΙΔΑΓΜΑ:ΕΑΝ ΣΚΟΤΩΝΑΝ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣΣ.....
(ΠΗΓΗ:ΕΛ.ΑΣΣ./ΙΝΤΥ)

1 σχόλιο: