ΠΑΛΟΥΚΙ ΛΟΥΚ

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2009

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ...

Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του δημάρχου Αθηναίων, νικήτα κακλαμάνη, να «περάσει» στο Δημοτικό Συμβούλιο τον νέο κανονισμό λειτουργίας των κοιμητηρίων, ο οποίος επιτρέπει τη διαχείρισή τους από ιδιώτες.Οι αντιπολιτευόμενες δημοτικές παρατάξεις, οι οποίες καταψήφισαν τον κανονισμό, μιλούν για «ιδιωτικοποίηση του ανθρώπινου πόνου» και υποστηρίζουν αφενός ότι θα αυξηθούν οι τιμές για τις υπηρεσίες στα νεκροταφεία, αφετέρου ότι με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύεται η ανικανότητα του δήμου, για την οποία κάνουν λόγο, να διαχειριστεί καταστάσεις και προβλήματα. Περιγράφοντας το «τοπίο» στα ελληνικά νεκροταφεία, ο Ελεύθερος Τύπος αναφέρει τα εξής: «Η δράση της μαφίας των νεκροταφείων εντοπίζεται κυρίως στο άναμμα των καντηλιών. Τα κέρδη της από την όλη επιχείρηση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του δήμου, ξεπερνά τα 4.000.000 ευρώ ετησίως και στα τρία νεκροταφεία της Αθήνας, όταν ο δήμος από την ίδια δραστηριότητα εξοικονομεί μόλις 300.000 ευρώ. Η μαφία χρεώνει από 40 ευρώ μηνιαίως το άναμμα των καντηλιών, τρεις φορές την ημέρα, καθώς και το πλύσιμο του κάθε τάφου. Το κύκλωμα αυτό έχει εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι οι υπηρεσίες του δήμου δεν προσφέρουν καθαρισμό μνημάτων, παρά μόνο άναμμα καντηλιών. Επιπλέον εκμεταλλεύεται και την ανυπαρξία φύλαξης που επικρατεί στα νεκροταφεία. Την εξυγίανση λοιπόν των νεκροταφείων ο δήμος, όπως φαίνεται, δεν μπορεί να την επιτύχει με τη δημοτική αστυνομία, επειδή δεν δουλεύει νύχτα, αλλά και ούτε με κάποιους από τους 8.000 υπαλλήλους που έχει, καθώς κανείς… δεν πάει να φυλάξει τα κοιμητήρια. Οι υπεύθυνοι ισχυρίζονται ότι αδυνατούν να πείσουν κάποιους από τους 8.000 υπαλλήλους να μετακινηθούν στη φύλαξη, ενώ είναι εδώ και πολλά χρόνια γνωστή η… εφεύρεση με τους συμβασιούχους εργάτες οι οποίοι τελικά βρίσκονται στις διοικητικές υπηρεσίες. Ο δήμος προτιμά την εύκολη λύση που θα αποφέρει κέρδη στα ταμεία του, αλλά και στους ιδιώτες που θα προστατεύουν το χώρο και θα κερδίζουν από το άναμμα των καντηλιών και το πλύσιμο των τάφων».
Παράλληλα, αναφέρεται ότι ο καθαρισμός κάθε τάφου και το άναμμα του καντηλιού τρεις φορές την ημέρα χρεώνεται με τουλάχιστον 40 ευρώ το μήνα. Ο αριθμός των μνημάτων στα κοιμητήρια της Αθήνας ανέρχεται στα 11.000 στο Α’ Κοιμητήριο, 2.500 στο Β’ Κοιμητήριο και 25.000 στο Γ’ Κοιμητήριο.
ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΡΟΥΦΑΤΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΕ ΤΟ ΜΠΟΥΡΙ ΤΗΣ ΣΟΜΠΑΣ????

4 σχόλια:

  1. Να τος ο ορισμός της κόλασης.... Ο Κακλαμάνης και τα επιχειρηματικά του σχέδια στις μεταφυσικές μου ανησυχίες.
    Άντε σ' αυτή τη ζωή. Όχι και στην επόμενη ρε πούστη μου... δε γίνεται θα βρυκολακιάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είμαι ΝΔ, αλλά το συγκεκριμένο δεν καταλαβαίνω γιατί είναι εκ των προτέρων κακό. Ακριβώς επειδή οι δήμοι ούτως ή άλλως τα κακοδιαχειρίζονται, χειρότερα δεν γίνεται με κανέναν ιδιώτη, ή τα ίδια θα συνεχιστούν, ή θα γίνουν καλύτερα αν αυτοί που τα πάρουν είναι καλύτεροι στη διαχείριση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή