ΠΑΛΟΥΚΙ ΛΟΥΚ

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2009

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ

Με αφορμή την πολύ ωραία έκθεση όπου έκανε η διεθνής αμνηστία το Σάββατο στο Θησείο, έιπα να χαρίσω ένα μικρό αφιέρωμα στην πολύ σημαντική και σοβαρή δράση της κίνησης αυτής.
Η Διεθνής Αμνηστία είναι ένα παγκόσμιο, ανεξάρτητο κίνημα εθελοντών που αγωνίζεται για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όραμα μας είναι ένας κόσμος όπου όλοι οι άνθρωποι θα απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματα που αναγνωρίζονται από την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και από άλλους διεθνείς κανόνες. Βασικές αξίες μας η αλληλεγγύη σε παγκόσμιο επίπεδο, η αμεροληψία και η διαφάνεια, η δημοκρατία και ο αμοιβαίος σεβασμός.
Η Διεθνής Αμνηστία αναλαμβάνει δράση για τον τερματισμό των σοβαρών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η σωματική και ψυχική ακεραιότητα, η ελευθερία της έκφρασης και της συνείδησης, η ελευθερία από διακρίσεις. Η δράση μας περιλαμβάνει ένα πολύ ευρύ φάσμα θεμάτων. Υπερασπιζόμαστε τους κρατούμενους της συνείδησης, της βίας, αλλά και της φτώχειας. Αγωνιζόμαστε για τον τερματισμό της βίας κατά των γυναικών, την κατάργηση της θανατικής ποινής, των βασανιστηρίων και του περιορισμού των ελευθεριών στο όνομα του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας.» Για την καταπολέμηση των διακρίσεων που υφίστανται οι πρόσφυγες, οι μετανάστες, οι μειονότητες, αλλά και οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η Διεθνής Αμνηστία αριθμεί περισσότερα από 2 εκατομμύρια μέλη και υποστηρικτές σε περισσότερες από 150 χώρες. Οι πόροι της προέρχονται αποκλειστικά από όλους εκείνους που υποστηρίζουν τη δράση της με τη συνδρομή τους. Για να διατηρεί την ανεξαρτησία και την αντικειμενικότητά της, δεν δέχεται χρήματα από κυβερνήσεις ή διακυβερνητικούς οργανισμούς.
Η Διεθνής Αμνηστία έχει τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης (1977) «για τη συνεισφορά της στην εξασφάλιση της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και, κατ’ επέκταση, της ειρήνης στον κόσμο.»2 σχόλια:

  1. Καλό θα ήταν να αποσταλούν τα έργα της Διεθνούς Αμνηστίας στο ΛΑΟΣ, έτσι για να δουν εκεί τι σημαίνει αγωνισμός για τα αυτονόητα δικαιώματα όπου σε πολλές γωνιές του πλανήτη δεν είναι καν δικαιώματα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν πιστευετε αγαπητε nikolaelf,οτι αυτοι θα καταλαβουν,ειστε ..γελασμενος.αυτοι αναγνωριζουν μονο τα δικαωματα της αριας φυλης,της χρυσης αυγης.οι οργανωσεις τυπου"διεθνης αμνηστια"κλπ τουσ κανουν να βγαζουν σπυρακια..
    http://andreas-pinkfloyd.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή