ΠΑΛΟΥΚΙ ΛΟΥΚ

Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2009

ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΟΣΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ???

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιώργος Σανιδάς, διέταξε ποινική έρευνα για τις συνθήκες μεταβίβασης της κυριότητας 37.000 στρεμμάτων - στη Σκύρο - στη Μονή Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους, καθώς και για την πώληση 1.935 στρεμμάτων από τη Μονή στο ελληνικό δημόσιο, με υπέρογκο τίμημα.
Η έκταση των 37.000 στρεμμάτων στη Σκύρο περιήλθε στην κυριότητα της Ιεράς Μονής μέσω δικαστικών αποφάσεων του πρωτοδικείου Χαλκίδας και του Εφετείου Αθηνών. Όπως αναφέρει στην παραγγελία του ο κ. Σανιδάς, οι δικαστικές αποφάσεις είναι «απότοκες παραπλανήσεων των δικαστηρίων αυτών», καθώς «προσήχθησαν ψευδή στοιχεία και υπήρξαν ψευδομαρτυρίες. Κατά συνέπεια, οι αποφάσεις αυτές δεν είναι νόμιμες».
Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά να ερευνηθεί εάν τελέστηκε το έγκλημα της απάτης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, με την αναγνώριση της κυριότητας στη Μονή της έκτασης των 37.000 στρεμμάτων στη Σκύρο. Ακόμη, ζητά ότι σε περίπτωση που η έκταση των 37.000 στρεμμάτων αποδειχθεί ότι ανήκει στη Μονή, να ερευνηθεί εάν διαπράχθηκε κακουργηματική απάτη σε βάρος του δημοσίου με τις αποζημιώσεις που δόθηκαν για την απαλλοτρίωση των 1.935 στρεμμάτων σε αναξιοποίητη περιοχή της Σκύρου.

1 σχόλιο:

  1. σε λιγο ολη ελλαδα δικια τους θα ειναι .... ειπαμε η μονη κερδοφορα επιχειρηση της ελλαδας ;)

    καλο μεσημερι

    ΑπάντησηΔιαγραφή