ΠΑΛΟΥΚΙ ΛΟΥΚ

Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009

30/9 ΕΞΑΡΧΕΙΑ - ΦΙΕΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ???

Οι «Τρεις έρωτες» ενα γλυπτό που κατασκεύασε το 1909 ένας Γάλλος καλλιτέχνης, το όνομα του οποίου δεν έχει καταχωρηθεί- είναι το τελευταίο «σήμα κατατεθέν» των παλιών Εξαρχείων, μαζί με την περίφημη «Μπλε πολυκατοικία» του 1932. Δεν είχαν περιληφθεί στο κέντρο της πρωτεύουσας όταν το οριοθέτησαν οι πρώτοι αρχιτέκτονες Στ. Κλεάνθης και Ed. Scheaubert. Τότε, ονομαζόταν Προάστειον και κατοικήθηκε το 1840 από Κυκλαδίτες μαστόρους και εργάτες, οι οποίοι ανοικοδομούσαν την Αθήνα! Αργότερα, όταν χτίστηκαν το Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο, τα Εξάρχεια, που πήραν το όνομά τους από τον Ηπειρώτη παντοπώλη Εξαρχο, έγιναν γειτονιά της διανόησης.


Το σύμπλεγμα με τους τρεις φτερωτούς θεούς είναι το τελευταίο που θα καθαριστεί με νυστέρια, βελόνες και υπερηχητικά ξέστρα και θα συντηρηθεί, στο πλαίσιο ενός προγράμματος αποκατάστασης που ξεκίνησε το 2007, με προϋπολογισμό 540.000 ευρώ από το Γʼ ΚΠΣ (ουδέν σχόλιο). Το έργο ανατέθηκε από το δήμο Αθηναίων και το υπουργείο Πολιτισμού σε ιδιωτικά συνεργεία, υπό την επίβλεψη επιστημόνων του τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Εργων Τέχνης των ΤΕΙ Αθήνας, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Βασίλη Λαμπρόπουλο.

Στην πλατεια Βικτωριας πριν καποιες μερες ο πριονης εκανε τα αποκαλυπτηρια του καθαρισμενου αγαλματος της εκει πλατειας.
Αυτο που αναρωτιομαστε ειναι αν θα επιχειρησει να κανει το ιδιο και με την πλατεια εξαρχειων...

Και προσοχη σήμερα 30/9 οσοι εχουν οχηματα οπως λενε και οι ανακοινωσεις στην πλατεια,ας μην παρκαρουν στα εκει σημεια.

αναδημοσίευση απο ινδιμήδια και ξερό ψωμί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου