ΠΑΛΟΥΚΙ ΛΟΥΚ

Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2009

Η ΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΖΟΡΡΟ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΡΙΓΕ...

Την Πέμπτη 12/2 δικάστηκε και καταδικάστηκε ο Νομάρχης Θεσ/νικης Παναγιώτης Ψωμιάδης γνωστός και ώς ζορρό, κολομπίνα,παπαδοπαίδι,ποδοσφαιριστής,τραγουδιστής και γενικώς πεφόρμερ τσιρκολάνος ψηφοθήρας.
Για να μπαίνουμε λοιπόν στο ψητό, στην αίθουσα 355 του τριμελούς εφετείου Θεσσαλονίκης, ήταν κατηγορούμενος ο ψωμιάδης για παράβαση καθήκοντος όπου αφορούσε υπόθεση μείωσης προστίμου από 85.000 ευρώ σε 5.000 ευρώ σε βενζινοπώλη όπου αποχρωμάτιζε πετρέλαιο και πουλούσε του θέρμανσης για κίνησης.

Η μύνηση είχε κατατεθεί απο το τον κύριο Τυχαλάκη ηλία τότε διευθυντή της διεύθυνσης εμπορίου της νομαρχίας (τσαρδί) του κυρίου νομάρχη. Αφότου βέβαια είχε κάνει προανακριτική αναφορά όπου έκαιγε βέβαια τον ψωμιάδη, το πρόστιμο είχε αποδωθεί παλαιότερα απο τον περασμένο νομάρχη αλλά την 11η Ιανουαρίου 2005 ο ψωμιάδης ψηφοθηρικά μείωσε αρκετά πρόστιμα και μεταξύ αυτών και το συγκεκριμένο όπου έγινε έξαλλος ο δημόσιος υπάλληλος και του έκανε μύνηση προσωπικά και μάλιστα ήταν και ο μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας.
Δέν ξέρω εάν είχε προσωπικά με τον ψωμιάδη αλλά εάν δημόσιος υπάλληλος πηγαίνει τον προϊστάμενό του στα δικαστήρια κατηγορούμενο μου αρέσει πολύ διότι σιγά σιγά δείχνει ότι μπορεί να υπάρχει ακι φιλότιμο σε αυτόν τον τόπο!
Τα παρακάτω συμπεριέλαβε ο ζορρό στην απολογία του:
"Λειτούργησα στα όρια του νόμου, θέλοντας να δείξω το ανθρώπινο πρόσωπο της Νομαρχίας. Έχω μειώσει στο ελάχιστο εκατοντάδες πρόστιμα και δεν έχω ξεπεράσει ποτέ τα όρια. Τι να έκανα με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία; Ήταν ετοιμοθάνατος, να τον έστελνα στο θάνατο; Καλύτερα να πέθαινα εγώ ο ίδιος. Για μένα και τη Νομαρχία ο άνθρωπος είναι πάνω από τα οικονομικά. Εξάλλου, το 80% των προστίμων που επιβάλλει γενικώς το Δημόσιο δεν πληρώνονται. Το κράτος χάνει καθημερινά εκατομμύρια ευρώ κι εγώ μείωσα το πρόστιμο, αν θέλετε, για να γίνει πιο ρεαλιστική η είσπραξή του. Όπως και έγινε".
Βέβαια η καταδίκη είχε ανασταλτικό χαρακτήρα και περιορίστηκε στον ένα χρόνο με τριετή αναστολή...


"Τιμώ και σέβομαι την τεκμηριωμένη αθωωτική πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας. Δέχομαι την απόφαση του Δικαστηρίου. Σε αντίθεση με το Κράτος, εμείς θα συνεχίσουμε να έχουμε κοινωνικό και ανθρώπινο πρόσωπο. Θα συνεχίσουμε, όπως κάναμε μέχρι και σήμερα μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας, την ίδια πολιτική και θα επιβάλλουμε πρόστιμα για να συνετίζουμε τους πολίτες και όχι να τους εξοντώνουμε. Όχι να καταδικάζουμε επαγγελματίες στο λουκέτο και στην ανεργία. Είμαστε βέβαιοι για την πλήρη δικαίωση στο Εφετείο. Οι συκοφάντες θα πάρουν πάλι την απάντησή τους από το λαό της Θεσσαλονίκης".


(Πηγή : ΤΜΗΜΑ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ 13/02)
Εγώ έχω να κάνω μόνο μία ερώτηση,στον ψωμιάδη:
ΕΑΝ ΣΟΥ ΧΡΩΣΤΑΓΑΝ ΕΣΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ 85 ΧΗΝΕΣ, ΘΑ ΤΟ ΕΒΛΕΠΕΣ ΤΟΣΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΕΓΕΣ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΔΩΣΕ 5;
ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ Η ΜΠΑΝΚΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΥΣΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ!!!
επέλεξα ώς χρώμα το ροζάκι - βιολετί για τα σχόλια του νομάρχη μας για ευνόητους λόγους...


1 σχόλιο:

  1. Στις επομενες Νομαρχιακες εκλογες καπιοι ας σκεφτουν λιγο πριν ψηφισουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή